Milletvekili Ergun’dan soru önergesi

Milletvekili Ergun’dan soru önergesi
İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Marmaris, Milas, Ula ve Gökova Körfezindeki doğal sit alanlarının statülerinin bakanlık tarafından...

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Marmaris, Milas, Ula ve Gökova Körfezindeki doğal sit alanlarının statülerinin bakanlık tarafından değiştirildiği iddialarına yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Milletvekili Ergun, “Bakanlığınız bu kararları hangi kamu yararına istinaden almıştır?” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Marmaris, Milas, Ula ilçelerinin ve Gökova Körfezindeki doğal sit alanlarının statülerinin bakanlık tarafından değiştirildiği iddialarına yönelik İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek, konuyu meclise taşıdı. Ergun, “Sit alanlarının doğal vasfını kaybederek ranta kurban edilmiş olması dolayısıyla, iddia edilen bu girişim Muğlalı hemşerilerimiz nezdinde büyük bir endişe yaratmaktadır” dedi.

Milletvekili Metin Ergun, bu değişikliğin söz konusu alanlarda marina ve başka amaçlar için yapılaşmanın önünün açtığını belirterek, yaptığı açıklamada “Sit alanlarının doğal vasfını kaybederek ranta kurban edilmiş olması dolayısıyla, iddia edilen bu girişim Muğlalı hemşerilerimiz nezdinde büyük bir endişe yaratmaktadır” dedi.

Milletvekili Ergun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a konuyla ilgili şu soruları yöneltti: “Basına yansıyan söz konusu bölgelerdeki ‘Kesin Korunacak Hassas Alanlar’ın, ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları’na dönüştürüldüğü ve böylece yapılaşmaya açık hale getirildiği iddiaları doğru mudur? , Bu iddialar doğruysa, Bakanlığınız bu kararları hangi kamu yararına istinaden almıştır? Bu iddialar doğru ise, söz konusu kararlar alınmadan önce bu bölgelerde yapılacak böyle bir değişikliğin doğal sit alanları üzerindeki etkileri ile ilgili yerel yönetimlerden, sivil toplum kuruluşlarından görüş alınmış mıdır veya üniversitelerden herhangi bir bilimsel etüt talep edilmiş midir?”

Bu haber toplam 708 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.