MİLLETVEKİLİ GİRGİN, BAŞKAN ALSAN’I ZİYARET ETTİ

MİLLETVEKİLİ GİRGİN, BAŞKAN ALSAN’I ZİYARET ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kazım Alsan’ı ziyaret etti.CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneğini...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kazım Alsan’ı ziyaret etti.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.

1 Ekim Cuma günü başlayacak, TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı öncesi Muğla Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanını ziyaret eden Girgin, şehit yakınları ve gazilerin yaşadığını sorunlar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunarak, meclise taşıyacağını kaydetti.

“UYGULAMAYA GELİNCE TAM TERSİ BİR TABLO”

Dernek Başkanı Kazım Alsan’a, Şehit Yakınları ve Gaziler Yüksek Kurulu’nu kuracaklarını dile getiren Milletvekili Girgin, “Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi yeri geliyor şehitlerimizi, gazilerimizi yere göğe sığdıramıyoruz ama uygulamaya gelince tam tersi bir tablo ile karşı karşıyayız.” dedi.

Girgin, “Kore gazisi, Kıbrıs Gazisi, 15 Temmuz Gazisi gibi farklı isimlendirmeler bulunuyor. Neden her biri ayrı statüde? Gazi gazidir, şehit de şehittir. Aralarındaki farkların nedeni nedir? Şehit yakınları ve gaziler arasında var olan farklılıkların tümü giderilmelidir. Anayasa'nın 10'ncu ve 61'inci maddelerinde şehit ve gazi yakınları arasında eşitlik ilkesine aykırı işlem yapılamayacağının ve onlara yaraşır bir hayat tarzının sağlanması gerektiği yazılıyor. Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının sorunlarının çözümünde koordinasyon görevi yapacak, sorunları ile ilgilenecek, Şehit Yakınları ve Gaziler Yüksek Kurulu’nu kuracağız. Şehitlerimizin eşlerinin, eşleri yoksa anne ve babalarının ve gazilerimizin net aylık gelirinin en düşük net memur maaşının altına düşmemesi lazım. Bunu eşitleyeceğiz. Şehitlerin 18 yaşından büyük olan ve öğrenci olmayan çocuklarının kişi sınırlaması olmaksızın kamu kurumlarında istihdam edilebilmesini sağlayacağız. Gazi ve şehit çocuklarının eğitim hayatlarını burslu sürdürebilmeleri için de gerekli desteği sağlayacağız. Milletvekilleri sağlık şartlarından hangi şartlarda yararlanıyorsa gaziler, maluller ve şehit yakınları da aynı şartlarda sağlık hizmetinden yararlanmalılar. Bu milletvekilleri için de bir onur vesilesi olur. 3713 ve 2330 sayılı kanun kapsamı dışındaki şehit yakınları bazı özel hastanelerde tedavi muayene ücret ödemek durumunda kalıyorlar. Bu konuda bazı şikâyetler geliyor. Bunun takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 278 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.