Milletvekili Gökcan ‘toplumu eşit kucaklıyoruz’

Milletvekili Gökcan ‘toplumu eşit kucaklıyoruz’
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan: “18 yıllık iktidarlarımız döneminde, toplumumuzun bütün kesimlerini eşit ve adil kucaklama gayretiyle,...

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan: “18 yıllık iktidarlarımız döneminde, toplumumuzun bütün kesimlerini eşit ve adil kucaklama gayretiyle, engelli vatandaşlarımızın bir çok sorununa çözüm ürettik.”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, yayınladığı masajda, “Dünya Engelliler Farkındalık Günü'nde hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olan fertler gibi  düşünerek üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız gerekmektedir.

2007 yılında başlattığımız evde bakım aylığı uygulamasıyla engelli kardeşlerimiz kendi yakınlarının yanında bakım hizmetini rahatça almaya başladı.

2014 yılı itibariyle engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik şehir içi toplu ulaşım ücretsiz seyahat uygulaması tüm Türkiye’de hayata geçti.

Ayrıca, engelli bireyler ve ağır engelli bireylerin refakatçilerine şehirlerarası demiryolları ve denizyolları hizmetlerinden ücretsiz, yaşlı vatandaşlara ise yüzde 50 indirimli yararlanma hakkı getirildi.

Engelli vatandaşlarımızın istihdam oranlarını artırmak, onları kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde duracak şartları temin için çalışmalarımız devam ediyor .” dedi.

Bu haber toplam 502 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.