Milletvekili Gökcan’dan “30 Ağustos Zafer Bayramı” mesajı

Milletvekili Gökcan’dan “30 Ağustos Zafer Bayramı” mesajı
***“30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan Büyük Zafer, kadim milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak şanlı tarihindeki  yerini almıştır. Gazi Mustafa...

***“30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan Büyük Zafer, kadim milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak şanlı tarihindeki  yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde kazanılan ve Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan Büyük Zafer’in ardında milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı; kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır.”

***AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “O dönemin şartlarında askeri kuvvetlerimizden çok daha üstün bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Savaşı ile milletimiz; birlik ve beraberliğinden, hürriyet ve istiklalinden en zor koşullarda dahi vazgeçmeyeceğini adeta tüm dünyaya haykırmıştır. Ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıran, bu bayrağın altında özgürce yaşamamızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet, ruhları şâd olsun. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Milletvekili Gökcan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“1919’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos, “Ya İstiklal Ya İzmihlal” ilkesi ile yola çıkan milletimizin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. 30 Ağustos 1922’de Yüce Türk Milleti, hiçbir boyunduruğu kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. İşgal altındaki topraklarımız düşmandan bütünüyle temizlenmiş ve istiklal savaşımız büyük zaferle taçlanmıştır. Bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Bu bakımdan, 30 Ağustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir. Çok şükür ki, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin azmi ve gayreti sayesinde her geçen gün daha da kalkınmakta, gelişmekte,  daha da güçlenmekte, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Türk Milleti, 30 Ağustos’ta olduğu gibi FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimine ve emperyalist heveslere karşı istiklalini ve istikbalini koruma hususundaki azmini bir kez daha dünyaya göstermiştir. Bugün de, iç ve dış mihrakların saldırıları ile kararlılıkla mücadele ediyoruz. Bu karalılık sayesinde Genel Başkanımız Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Ülkemiz 2023 hedeflerine ulaşacaktır. Diğer zaferlerimiz gibi, 30 Ağustos da bize, şartlar ne kadar çetin olursa olsun başarıya ulaşma konusunda daima bir yol bulunduğunu göstermektedir. Geçtiğimiz 18 yılda ülkemizin kat ettiği mesafe, bize bunun mümkün olduğunu göstermiştir. Bugün de yeni zaferlerin, yeni başarıların, yeni hedeflerin eşiğindeyiz. Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak; ekonomik, siyasi ve sosyal olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini bozguna uğratarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadelemiz sürecektir. 30 Ağustos Zaferi, özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları için ders olmalıdır. 100 yıl önce olduğu gibi, bugün de aynı hevesleri taşıyanlar bilmeli ki devletimizin ve milletimizin azim ve kararlılığı karşısında hiçbir şansları yoktur. Bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Bu haber toplam 485 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.