Milletvekili Gökcan'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Milletvekili Gökcan'dan  Cumhuriyet Bayramı  mesajı
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’inci kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı...

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’inci kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

 Cumhuriyetin Türkiye’nin aydınlık yüzü olduğunu ve insani değer, şeref ve haysiyetini her şeyin üstünde tuttuğunu vurgulayan Milletvekili Gökcan;  Cumhuriyetin din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumda herkesin ortak değeri olduğunu ifade etti.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan mesajında şunları kaydetti:

Türkiye Cumhuriyeti; yüzyıllardır bağımsızlığından ve onurundan vazgeçmektense ölmeyi yeğleyen asil Türk milletin şahlanışının, küllerinden adeta yeniden doğuşunun sembolüdür. Kadim Türk milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha dosta düşmana ilelebet bağımsız bir devlet olarak yaşayacağını göstermiş ve geleceği üzerinde hiçbir gücün söz sahibi olamayacağını canı ve kanı ile tarihe altın harflerle yazdırmıştır. 1919 yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet ile taçlanmıştır. Yüzyılın başında hasta adam ilan edilen Osmanlının mirasını paylaşmak için saldıranlar milletimizin azim, cesaret, kararlılığı ve mücadelesi karşısında tarihi bir hezimet yaşamışlardır. İstiklal savasımızı zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren o günkü ruh, bugün de dimdik ayaktadır ve sonsuza kadar ayakta kalmaya devam edecektir. Cumhuriyetimiz, ulu bir çınar olma yolunda büyümesine, gelişmesine devam ediyor ve kuruluşumuzun 100. Yılında 2023 vizyonumuz çerçevesinde hedeflerimize de adım adım yaklaşıyoruz. Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, Türkiye Cumhuriyeti için ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma’ hedefini de gerçekleştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti içten ve dıştan yapılan tüm saldırılara hain FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine rağmen bugün bölgesinin en güçlü ülkesi olmayı başarmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.”

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.