MİLLETVEKİLİ Mİ? MİLLETİN VEKİLİ Mİ?

MİLLETVEKİLİ Mİ? MİLLETİN VEKİLİ Mİ?
Günümüzde her gün maalesef ki cinayetler işleniyor. Sebebi ne olursa olsun cinayet ile sonuçlanmamalı. Daha geçen günlerde Denizli’de erkek arkadaşı...

Günümüzde her gün maalesef ki cinayetler işleniyor. Sebebi ne olursa olsun cinayet ile sonuçlanmamalı. Daha geçen günlerde Denizli’de erkek arkadaşı tarafından 22 yaşındaki Tuba boğularak öldürüldü. Emine, Zeynep, Güleda, Pınar ve daha yüzlercesi. Ne yazık ki bu sayı gün geçtikçe artıyor.

Duygusal bir milletiz. Duygusallığımızı bilen insanlarda bu durumdan faydalanmaya çalışıyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde, ilimizde işlenen Pınar Gültekin cinayetinin davası görüldü. Davadan üç gün önce  İzmir Milletvekili ilimize gelip İstanbul Sözleşmesi ve kadın cinayetleri hakkında konuşma yapmak istediklerini söylemişlerdi. Fakat gelme sebepleri Pınar Gültekin davası iken daha cinayetin nerede işlendiğini  bilmek şöyle dursun,güya destek olmak için geldikleri  öldürülen kadının adını dahi bilmiyorlardı. Bu da asıl amaçlarının ne İstanbul Sözleşmesi ne de kadın haklarını savunmak olmadığını gösterdi.

Milletvekilinin  ilk açıklamalarında her ne kadar birkaç cümle ile kadın haklarından söz etse de açıklamasının devamında  asıl amaçlarının kargaşa yaratıp bu kargaşadan çıkar sağlamaya çalıştıklarını,  lafı  döndürüp dolaştırıp siyasete getirdiklerini gözlemlemek zor değildi.

Kısacası genç kızların ölümlerindeki duygusallığımızı kullanarak kafa karışıklığına sebep olmayı ve yanlış düşünceler ile onlara destek vermemizi beklediler. Açıklamada bir yandan bize düşünmemizi istediklerini söylerlerken bir yandan da devletin polisini  kışkırtarak şiddet uygulanmasına veya zorluk çıkartılmasını için de ayrı mücadele ettiler.Ama polisin sağ duyusu ve vatandaşların sakin olması amaçlarına ulaşmayı engelledi.Aksi olsaydı  şiddet adı altında kendilerini mağdur gösterecek ,kadın cinayetlerinin arkasına sığınıp kendilerine prim çıkarmaya çalışacaklardı.

Bir  tarafta kadın haklarını savunucusu olduğunu  ifade eden milletvekili ,bir tarafta hakkını savunduğu öldürülen kadının  nerede öldürüldüğünü bırakın adını dahi bilmeyen bir milletvekili.

Toplumun sinir uçlarına dokunup amacının sadece  kargaşadan çıkar elde etmek  olduğu anlaşılan  bir milletvekili var karşımızda.

Milletin vekili ;adı üstünde vekil.Unutulmamalıdır ki; asıl sözü bu memlekette her zaman asiller söyler.

Bu haber toplam 611 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.