Milli Eğitim Avrupa Projesi

Milli Eğitim Avrupa Projesi
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzceyürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen KA2‘’AretheGenderStereotypesDetermining an In-EgalitarianSociety?’’...

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzceyürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen KA2‘’AretheGenderStereotypesDetermining an In-EgalitarianSociety?’’ isimli proje kapsamında 09 Kasım 2017 tarihinde İspanya’nın Alicante şehrinde ortak ülkeler olan Fransa,İtalya,Romanya ve Türkiye’nin katılımıyla ilk ulus ötesi toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda  daha demokratik ve eşit bir toplum oluşturma amacıyla yola çıkan ilgili ülkelerin bu konuda farklı durumlarını  karşılaştırmak, önyargı ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farklı zihniyet ve yaklaşımlarını karşılaştırabilmek ve iyi uygulamalarındeğişimini sağlamak için farklı ülkelerdeki öğrenciler ve öğretmenlerle işbirliği yapabilme gibi konularda önümüzdeki iki yıl boyunca uluslararası boyutta görüşmelerin yapılacağı kararları alındı.

Projenin devam edeceği iki yıl süresince ortak okul ve kurumların ilgili paydaşları ile uyumlu çalışmalar yapılması hedeflenerek farklı toplumlarda var olan ve halen süregelen cinsiyet ayrımcılığına ve şiddete karşı mücadelenin geliştirilmesini teşvik etmenin yenilikçi yollarını geliştirme hususunda çalışmalar yapılacaktır. Ayrıca kişisel ve kültürel büyümeyi zenginleştirmek için eğitim ortamlarının  çok kültürlü gerçeğinden faydalanılmasına çalışılacak böylelikle iyi öğretim ve öğrenim uygulamalarının ilgili kurumlar arasında paylaşılması sağlanacaktır.

Proje sonunda gerek eğitim ortamlarında gerekse toplumsal çevrede uyumlu ve demokratik bir yapıya kavuşma anlamında kazanımlar elde edilmiş olacaktır.

Bu haber toplam 617 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.