Milli Eğitim basın mensuplarına maske dağıttı

Milli Eğitim basın mensuplarına maske dağıttı
Muğla ilinin cerrahi maske üretiminde pilot il kapsamına alınmasının ardından Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Olgunlaşma Enstitüsü’nde...

Muğla ilinin cerrahi maske üretiminde pilot il kapsamına alınmasının ardından Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Olgunlaşma Enstitüsü’nde başlatılan koruyucu maske üretimiyle, önemli bir ihtiyaca karşılık verilmeye başlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü, üretilen maskelerden sahada görev yaptıkları için risk grubunda bulunan basın mensuplarına da dağıttı.

Sinem Karakaya

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Olgunlaşma Enstitüsü’nde başlatılan koruyucu maske üretimiyle, önemli bir ihtiyaca karşılık verilmeye başlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü, üretilen maskelerden sahada görev yaptıkları için risk grubunda bulunan basın mensuplarına da dağıttı.

Milli Eğitim basın mensuplarına maske dağıttı

Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Olgunlaşma Enstitüsü’nce üretimi yapılan koruyucu maskeler, Coronavirüsle mücadele kapsamında risk grubunda bulunan basın mensuplarına dağıtılmak üzere Gazeteciler Cemiyetlerine teslim edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar 20 bin maske üretildiği belirtilirken, hedefin en az 100 bin tane maske üretmek olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yeterli malzeme bulduğumuz zaman üretime devam edeceğiz. Stoklarımızda ham madde mevcut. Sürekli talepler var. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da yönlendirmeler yaparak, eli dikiş tutan herkese ham madde verip, ihtiyaç durumunda herkesi bu işin içerisine dahil etmeye çalışıyoruz. Böylelikle günlük üretimi 30 bine çıkarabileceğiz. Buna da hazırlıklıyız. Basın mensupları da sürekli dışarıda görev yapıyorlar ve dolayısıyla risk taşıyorlar. Bu anlamda kendilerine yardımcı olmak istedik. Ne zaman ihtiyaç duyarlara kendilerine maske temininde bulunacağız. Dağıtımını da Gazeteciler Cemiyetlerimize yaptık zaten. İlçelerdeki basın mensuplarına da bu desteği vereceğiz.”

Bu haber toplam 376 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.