Milli Eğitim’den “kartopu oynayın” çağrısı

Milli Eğitim’den “kartopu oynayın” çağrısı
Muğla’ya yeni yılın ilk karının düşmesiyle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesaplarından velilere çocuklarıyla birlikte kartopu oynamaları için mesaj yayınlandı. Mesajda, “Karla kaplı parklar...

Muğla’ya yeni yılın ilk karının düşmesiyle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesaplarından velilere çocuklarıyla birlikte kartopu oynamaları için mesaj yayınlandı. Mesajda, “Karla kaplı parklar çocuklarımızı bekliyor. Bugün çocuk olup onlarla kartopu oynamaya ne dersiniz?” ifadelerine yer verildi.

Sinem Korkmaz

Uzun yıllar kar yağmayan Menteşe’de dün gece saatlerinden itibaren karın etkili olması nedeniyle Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından velilere, çocuklarıyla birlikte kartopu oynamaları için çağrıda bulunuldu. Çocukların sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı saatlerde kar oynamaları söylenen mesajda “Bugün çocuk olup onlarla kartopu oynamaya ne dersiniz?” denildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Uzaktan eğitim döneminde çocukların uzun bir süre ekran karşısında zaman geçirdikleri ve yarıyıl tatilinde ekrandan uzak kalmaları için sık sık uyarılar yapan milli eğitim müdürlüğü bugün çocuklarınızı ekrandan uzak tutmak için fırsat dolu bir gün. Karla kaplı parklar çocuklarımızı bekliyor. Bugün çocuk olup onlarla kartopu oynamaya ne dersiniz?”

Sosyal medya hesaplarından velilere çağrıda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü paylaşıma randevu saatini de eklemeyi unutmadı. Saat 13.00-16.00 saatleri olarak verilen randevu saatinde çocukların sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı saat aralığını vurgulaması gözlerden kaçmadı.

Çocukların ekran başından uzak tutmak için böyle bir çağrıda bulunduklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Çocuklarımız uzaktan eğitim sürecinde günün büyük bir bölümünü ekran karşısında geçirdiler. Yarıyıl tatilinde velilerimizden bu konuda özellikle ricada bulunduk. Çocuklarımıza dijital diyet uygulayalım ve tablet, telefon ve ekranlardan uzak kalmalarını sağlayalım istedik. Muğlamızda yılın ilk kar yağışı ile birlikte her yer bembeyaz kartpostallık görüntülerle bezendi. Bunu bir fırsat olarak görüyor ve tüm velilerimizi çocuklarımızın sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı 13-16.00 saatleri arasında çocukları ile birlikte parklara davet ediyoruz. Birlikte kartopu oynayarak keyifli bir gün geçirmelerini bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.