Milli Eğitim’den Velilere ‘Bizden’ Bülteni

Milli Eğitim’den Velilere ‘Bizden’ Bülteni
SİNEM KARAKAYA- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, çocukların gelişim sürecinde etkin birer rol model olan velileri pratik bilgilerle daha aktif bir şekilde...

SİNEM KARAKAYA- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, çocukların gelişim sürecinde etkin birer rol model olan velileri pratik bilgilerle daha aktif bir şekilde desteklemek amacıyla hazırlanan ‘BİZDEN’ adlı aylık bülten, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından velilerine ulaştırılmak üzere Muğla’da tüm okullarda öğrencilere dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı ‘BİZDEN’ bülteni,  ebeveynlere doğru bildikleri yanlışları görme ve çocuklarıyla kurdukları iletişimi gözden geçirme imkânı sağlıyor.

Bizden bülteninin ebeveynlere  rehberlik edeceğini belirten Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre;  “Çocuklarımızın gelişim ve eğitim sürecinde okulla birlikte veli yaklaşımı da çok önemlidir. Velilerimizin aktif ve bilinçli şekilde çocuğa rehberlik etmesi, etkin birer rol model olması adına Bakanlığımızca hazırlanan ‘BİZDEN’ bülteninin velilerimiz için son derece yararlı olacağı kanaatindeyim. Hepimizin birer anne ve baba olarak okumamız ve okumakla kalmayıp uygulamamız gereken bilgiler var. Bu anlamda çocuklarımız ile ilişkilerinde ebeveynlere rehberlik edecek ‘BİZDEN’ bültenini tüm velilerimize ulaştırdık. Ailelerimize ve çocuklarımıza katkı sağlamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

‘BİZDEN’ bülteniyle ilgili görüş belirten öğrenci velisi Ramziye Özçelik;  “İçerisinde çok destekleyici bilgiler var, çocukların uyku saatleri ile ilgili, internet kullanımı ile ilgili ve çocukların daha kaliteli zaman geçirmeleri için çok önemli buluyorum bu projeyi. Bakanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum bu bülteni mutlaka her annenin okuması gerekiyor” dedi.

İlk Sayıda Üç Konu Yer Aldı

Bizden adlı aylık bültenin ilk sayısının konuları; “Bilişim Teknolojileri ile Medya Araçlarının Güvenli Kullanımı”, "Ebeveynin 5N 1K'sı İnce Motor Becerileri"  ve “Uyku Saatleri” oldu.

Bizden bülteni her ay velilerle buluşturulacak.

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.