Milli İrade Platformundan açıklama

Milli İrade Platformundan açıklama
Muğla’da devam eden Cumhurbaşkanına suikast girişi davasında Milli İrade Platformu tarafından açıklama yapıldı. Sanıkların duruşma salonuna girmesini...

Muğla’da devam eden Cumhurbaşkanına suikast girişi davasında Milli İrade Platformu tarafından açıklama yapıldı. Sanıkların duruşma salonuna girmesini ardından Milli İrade Platformu adına açıklamayı İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Sülin yaptı.

“Cumhurbaşkanımızı derdest etmek için yola çıktılar”

Sülin açıklamasında, 15 Temmuz 2016 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetleri içine gizlenmiş asker kılığındaki bir grup Fetullahçı teröristin, Cumhurbaşkanına, seçilmiş hükümete, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve Türk Milletine yönelik kanlı bir darbe girişiminde bulunduğunu söyledi. Sülin, “Ancak, darbenin en alçak, en adice ve kalleş safhası, burada, Muğla’da, Marmaris’te yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımızı derdest etmek için yola çıkan teröristler, o ve ailesinin bulunduğu otele, Cumhurbaşkanımız ayrıldıktan sonra ulaşabildiler. Teröristbaşı Fetullah Gülen’in haşhaşi teröristleri Cumhurbaşkanımızın ayrıldığı otele korkakça bir saldırıda bulundular. Bu saldırıda, Cumhurbaşkanlığı koruma polislerinden Mehmet Çetin ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Polis Memuru Cengiz Eker kahramanca şehit düştüler. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz; ailelerinin, yakınlarının başı sağolsun diyoruz. Teröristler, istediklerini elde edemeyince, tam da Fetullahçılara yaraşır biçimde korkakça kaçtılar. Güvenlik birimlerimizin özverili operasyonları sayesinde bu teröristler yakalandılar, hukuka teslim edildiler. Şu anda da, bu teröristler, Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’ne yargılanıyorlar” dedi.

“Yargılama Türkiye açısından tarihi öneme haiz”

Türkiye genelinde faaliyet gösteren yüzlerce derneğin ve vakfın çatı kuruluşu olan Milli İrade Platformu olarak, milli iradeye yönelik bu suikast girişiminin mahkeme safhasını yakından takip ettiklerini belirten Sülin, “Türkiye’nin bağımsız mahkemeleri hiç kuşkusuz Anayasa ve yasalar çerçevesinde yargılama sürecini tamamlayacak ve kararını verecektir. Ancak, biz, Milli İrade Platformu olarak, bu mahkeme sürecinin ve bu yargılamanın Türkiye açısından, milletimiz açısından ve milli irade açısından tarihi öneme haiz olduğunu düşünüyor, tarihe tanıklık etmek üzere, mağdurlara moral vermek üzere burada bulunuyoruz. Milli İrade Platformu olarak, şu hususu burada özellikle vurgulamak isteriz: Sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan, uzun siyaset mücadelesinde, bütün engellemelere rağmen, büyük bir hassasiyetle hukuk içinde kalmış, Anayasa ve yasalar çerçevesinde mücadelesini vermiştir” dedi.

Bu haber toplam 621 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.