Milyonlarca dolarlık tarihi eser ele geçirildi

Milyonlarca dolarlık tarihi eser ele geçirildi
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda piyasa değeri milyonlarla dolar değerinde 114 adet madeni silke...

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda piyasa değeri milyonlarla dolar değerinde 114 adet madeni silke ve İlkçağ 2. yüzyıl Roma İmparatorluğu dönemine ait tarihi eser özelliği olan kadın heykeli ele geçirildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir hafta içinde Muğla il genelinde gerçekleştirilen tarihi eser operasyonlarında sikke ve mermer kadın heykeli ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Fethiye ilçesinde tarihi eser kaçıkçılarına yönelik gerçekleştirilen imi ayrı operasyonda İlkçağ Roma İmparatorluğu dönemine ait 114 adet madeni sikke ve İlkçağ 2. Yüzyıl Roma İmparatorluğu dönemine ait kadın heykeli ele geçirildi. Ele geçirilen eserlerin Müze Müdürlüğü yetkililerince tarihi değer taşıdığı ve iki ayrı operasyonda 4 kişi hakkında tarihi eser kaçaklığı nedeniyle işlem yapıldığı açıklandı.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 843 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.