Minik Arkeologlar Projesinin 3. etabı tamamlandı

Minik Arkeologlar Projesinin 3. etabı tamamlandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Kültürel Geleceğin Mirasçısı Minik Arkeologlar” projesi kapsamında Knidos Kazı ve Araştırmaları Başkanlığı tarafından hazırlanan...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Kültürel Geleceğin Mirasçısı Minik Arkeologlar” projesi kapsamında Knidos Kazı ve Araştırmaları Başkanlığı tarafından hazırlanan projenin 3. Etabı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de desteği ile tamamlandı.

Proje Muğla/Ortaca Coşku Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden  9 özel çocuk, aileleri ve 4 eğitmenin katılımları ile Knidos Ören Yeri’nde gerçekleştirildi.

Özel çocuklar Muğla’nın Ortaca ilçesinden aileleri, eğitmenleri ve kazı ekibinden bir arkeolog rehberliğinde servisle Knidos Antik Kentine geldiler. Çocuklar ve öğretmenlerine yolculuk sırasında kent ve program hakkında bilgilendirme yapıldı. Çocuklar kazı evinin önünde büyük bir heyecan ile karşılandı. Kazı evine geçilerek burada görevli  arkeolog, restoratör, mimar ve görevli personelle tanıştılar.

Kazı ekibi bilim heyet üyesi  arkeolog Simge Yağmur Kılınç “Arkeoloji nedir?, Arkeologlar ne iş yapar?” adlı sunumu gerçekleştirdi. Sunumun ardından çocuklarla kent turu ve bilgilendirmeler  yapıldı. Kent turunun akabinde  çocuklar için hazırlanan yapay kazı alanlarında kazı faaliyeti gerçekleştirildi. Kazı faaliyeti esnasında Özel Çocuklar buluntu (imitasyon) fotoğrafı çekerek belgeleme yapmış ve eser fişi yazmayı rehber arkeologlar eşliğinde öğrenerek uyguladılar.

Gün sonunda kazı evine gelen minikler öğle yemeklerini kazı ekibi ve gelen misafirler ile birlikte yediler. Yemeğin ardından imitasyon çanak, çömleklerin temizlenmesini/yıkanmasını, buluntuların fotoğrafının çekilmesini ve restorasyon (koruma ve onarımını) yapmayı öğrendiler. Bu yapılan çalışmanın ardından ise çocuklar gün içerisinde öğrendiklerini rapor yazarak onlara yardımcı olan arkeolog ve restoratörlere teslim ettiler. Etkinliğin sonunda ise onlar için hazırlanan sertifikaları Knidos Kazı Başkanı Ertekin M. Doksanaltı ve misafirler tarafından takdim edildi. Sertifikalarını alan minik arkeologlar için hazırlanan hediyeler ( Knidos Arkeoloji ve çocuk kitabı, kalem, tshirt, anahtarlık, şapka, çanta) verildi.

“Kültürel Geleceğin Mirasçısı Minik Arkeologlar” adlı etkinliğe Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Datça Cumhuriyet Savcısı Fatih Yurdakul, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necmettin Erdoğan katılım sağladı.

Bu haber toplam 262 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.