MİNİK ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

MİNİK ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erdi. Menteşe Sabri Acarsoy İlkokulunda karne töreni düzenlendi, öğrenciler karnelerini Vali Yardımcısı Murat Kahraman ve Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çay’dan aldı.BERİTAN...

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erdi. Menteşe Sabri Acarsoy İlkokulunda karne töreni düzenlendi, öğrenciler karnelerini Vali Yardımcısı Murat Kahraman ve Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çay’dan aldı.

BERİTAN YÜCEL

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 2 Temmuz itibariyle sona erdi. Muğla genelinde 789 resmi, özel okulda 153 bin 249 öğrenci ve 13 bin 653 öğretmen yaz tatiline girdi.

Yılsonu dolayısıyla Menteşe Sabri Acarsoy İlkokulunda karne töreni düzenlendi. Törene Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çay, Menteşe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, Sabri Acarsoy İlkokul Müdürü Ahmed Günay ve öğretmenler katıldı. Veliler ise, okul dışında çocuklarını bekledi.

Vali Yardımcısı Murat Kahraman ve İl Müdürü Emre Çay, ana sınıfı, 1. ve 3. Sınıf öğrencilerine karneleri ile birlikte hediyelerini vererek, başarılar diledi.

“UMARIM ÖNÜMÜZDEKİ EĞİTİM DÖNEMİNDE PANDEMİ SÜRECİNİ E BİTİRMİŞ OLURUZ”

Öğretmen ve öğrencilerin ciddi fedakarlıklar yaparak yıl sonunu getirdiğini söyleyen Vali Yardımcısı Murat Kahraman, “2020-2021 eğitim öğretim yılını tamamlamış bulunuyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pandemiden dolayı sıkıntılı ve zor bir süreç yaşandı. Bu zorlu süreçte hem öğrencilerimiz hem de öğrencilerimiz ciddi fedakârlıklar göstererek, eğitim ve öğretim süreçlerini tamamlamış bulunuyorlar. Umarım önümüzdeki eğitim öğretim döneminde pandemi sürecini tamamlamış ve bitirmiş oluruz. Çocuklarımız fiziki ortamda, fiziki şartlarda eğitimine öğretmen arkadaşlarımızla beraber devam ederler diye umut ediyoruz. Süreç de onu gösteriyor. Aşılanmalarımızın büyük bir çoğunluğunu tamamladık. Şuanda kısıtlamalar kaldırıldı. Öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum ve iyi tatiller diliyorum” şeklinde konuştu.

“DOLU DOLU BİR TELAFİ PROGRAMI SİZLERİ BEKLİYOR”

Yaz boyunca telafi programları olacağını söyleyen İl Müdürü Emre Çay, “Başından sonuna kadar salgın koşulları altında sürdürülen 2020-2021 eğitim öğretim yılı, uzaktan eğitimin ağırlıklı olduğu bir süreç içinde geçti. Yüz yüze eğitimi aratmayacak şekilde bu sürecin verimli geçmesinde emeği olan tüm öğretmenlerimize, yöneticilerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Her bir öğrenci yoğun bir tempoda geçen uzaktan eğitim sürecinde gerek canlı derslere katılım, gerekse göstermiş olduğu sabır ve gayretlerden dolayı içtenlikle kutluyorum. Güzel bir tatili hak ettiler. Bu yaz tatili diğer yıllardan farklı olarak okullarımız kapılarını sizler için sonuna kadar açık tutacak. Öğretmenlerinizin hazırladığı eğlenceli etkinliklerden oluşan dolu dolu bir telafi programı sizleri bekliyor. Hem hak ettiğiniz tatili yaparak dinlenme fırsatı bulacak hem de sportif, sosyal, kültürel ve akademik etkinliklerle eğlenceli ve öğretici zaman geçirmeniz için bir fırsat yakalamış olacaksınız. Şunu bilmelisiniz ki yaz dinlencenizi, kendinizi geliştirecek aktivitelerle geçirmeniz, yeni eğitim öğretim yılına hazır, zinde ve motive olmuş bir şekilde başlamanıza vesile olacaktır” dedi.

“PANDEMİNİN OLUMSUZ ETKİLERİNİ ELBİRLİĞİYLE KALDIRACAĞIZ”

İl Müdürü Çay, “İstediğiniz okulda,  dilediğiniz sosyal, fiziksel ya da akademik telafi etkinliklerine öğrencilerimiz katılabilirler. telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinde yayınlanan etkinlik programlarını takip ederek öğrencilerimizin katılması için başvurunuzu yapabilirsiniz. Zorlu geçen pandemi sürecinin olumsuz etkilerini hep birlikte ve elbirliğiyle kısa zamanda ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 304 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.