Minik Yazarlar Kitaplarını İmzaladı

Minik Yazarlar Kitaplarını İmzaladı
Fethiye’de Yunus Nadi gibi yazarların yetişmesi amacıyla 4 sene önce başlatılan ‘Hadi Yazalım Gari’ projesi kapsamında minik yazarlar kitaplarını imzaladı.Fethiye Yunus Nadi İlkokulu öğrencilerinin ‘Hadi Yazalım Gari’...

Fethiye’de Yunus Nadi gibi yazarların yetişmesi amacıyla 4 sene önce başlatılan ‘Hadi Yazalım Gari’ projesi kapsamında minik yazarlar kitaplarını imzaladı.

Fethiye Yunus Nadi İlkokulu öğrencilerinin ‘Hadi Yazalım Gari’ projesi kapsamında yazdığı hikâye kitaplarının ‘Minik Kalemler İmza Günü’ne veliler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde düzenlenen ‘Minik Kalemler İmza Günü’ne öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı. 4’üncü kez düzenlenen imza gününde 100 öğrenci yazdığı kitapları hem satışını yaptı hem de imzaladı.

Minikleri bu heyecanlı gününde Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya da yalnız bırakmadı. Kaymakam Şahiner ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya, öğrencilerin yazdığı kitapların her birini tek tek inceleyip kitap satın aldılar.

Fethiye’de Yunus Nadi gibi yazarlar yetişmesi amacıyla ‘Hadi Yazalım Gari’ projesini 4 sene önce başlattıklarını ifade eden Yunus Nadi İlkokulu Müdürü Azim Şakar, “Öğrencilerimiz her yıl kitap yazmaya daha istekli olup farklı eserler meydana getiriyorlar. Kitaplarının yazarları, editörleri, tasarımcıları, baskıcıları kendileri oldukları için özgün eserler meydana getiriyorlar. Projemizin amacı; öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını geliştirmek, kitap okumayı sevdirmek, hayal dünyalarını geliştirmek, bir eser meydana getirme zevki yaşatmak. Biraz olsun teknolojiden uzaklaştırmaktır” diye konuştu.

Kaymakam Muzaffer Şahiner de, “Genç Kalemler projesi kapsamında Yunuz Nadi okulumuzun düzenlediği böyle bir proje çok önemli. Bu yaşta birinci sınıf, ikinci sınıf, üçüncü sınıf ve dördüncü sınıftaki çocuklarımızın hem okuma yazmayı birinci sınıfta çözmesi hem kendi dünyalarıyla ilgili kitap yazıp bir eser meydana getirmesi muhteşem. Kitapları incelediğimiz zamanda görüyoruz ki öğrencilerimiz ciddi gayret sarf etmişler. Bu anlamda okul müdürüne, öğretmenlere ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Şahiner, okuldaki seçici kurulun öğrencilerin yazdığı hikayelerde seçme yaparak minik yazarların eserlerini kitaplaştıracakları bilgisini paylaştı.

Bu haber toplam 672 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.