Minikler, eğlenerek öğreniyor

Minikler, eğlenerek öğreniyor
“Eğlenerek Öğreniyorum” sloganıyla, eTwinning portalı üzerinden Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanılarak yürütülen bir proje kapsamında, ilkokul...

“Eğlenerek Öğreniyorum” sloganıyla, eTwinning portalı üzerinden Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanılarak yürütülen bir proje kapsamında, ilkokul öğrencileri sınıf içerisinde öğrenme sürecine aktif olarak, katılımlarını sağlıyor. Proje Yürütücüsü Öğretmen Şule Dursun, proje kapsamında öğrencilerin derslerde ve okul bünyesinde kullanılacak olan öğretici materyallerin web 2.0 araçlarını kendi çabalarıyla hazırlayıp sınıfta sunmaları ve ihtiyaç olduğu durumlarda diğer sınıflarla paylaşılmasını sağladığını belirtti.

Neval Çolak Arslan

Muğla Akyaka Cahit Belkıs Güneyman İlkokulu öğrencileri eTwinning (Avrupa okullarının gerekli altyapıyı sağlayarak Bilgi ve İletişim Teknolojilerini kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişim) portalı üzerinden, “Eğlenerek Öğreniyorum” sloganıyla ilkokul öğrencileri sınıf içerisinde öğrenme sürecine aktif olarak, katılımlarını sağlıyor.

Bir grup ilkokul öğrencileriyle birlikte yürüttüğü proje hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü Öğretmen Şule Dursun, “Projede amacımız, öğrencilerimizin sınıf içerisinde öğrenme sürecine aktif olarak katılımlarını sağlamak, işlenen derslerde ve okul bünyesinde kullanılacak olan öğretici materyalleri web2.0 araçlarını kendi çabalarıyla hazırlayıp sınıfta sunmaları, yeri geldikçe sınıfta kullanılması ve ihtiyaç olduğu durumlarda diğer sınıflarla paylaşılmasını sağlıyor” dedi.

Öğrencilerin 21. yüzyıl dijital eğitim çağına ayak uydurabilmesi, Avrupa ülkeleri eğitim standartlarına ulaşabilmesi ve bu uluslararası eğitim topluluğuna kendini ait hissedebilmesi için “Eğlenerek Öğreniyorum” adlı bir projeye katıldıklarını belirten Dursun, “Bu topluluğa en fazla proje oluşturarak yürüten ve katkı sunan ülke Türkiye. eTwinning portalı, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele yani yönelik bir platform sunuyor” diye konuştu.

Proje Yürütücüsü Şule Dursun, Celal Akın İlkokulu Karatay-Konya, Mehmet Niyazi Marufoğlu İlkokulu Nizip-Gaziantep, Mustafa Özdal İlkokulu Melikgazi-Kayseri, Çaydeğirmeni Toki İlkokulu Devrek-Zonguldak, Emine Ulusoy İlkokulu Şahinbey-Gaziantep ve Yavuz Köy İlkokulu Çarşıbaşı-Trabzon okulu olmak üzere projeyi 7 farklı okulla eş zamanlı ve iş birliği içinde yürüttüklerini kaydetti.

Bu haber toplam 943 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.