MİŞTİ Büyük Beğeni Topladı

MİŞTİ Büyük Beğeni Topladı
Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu salonu dolduran tiyatro severlerin büyük beğenisini kazandı.Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aziz Nesin’in yazdığı ‘Zamazingo’ adlı oyununu sahneledi. MİŞTİ oyuncularının hem öğretici...

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu salonu dolduran tiyatro severlerin büyük beğenisini kazandı.

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aziz Nesin’in yazdığı ‘Zamazingo’ adlı oyununu sahneledi. MİŞTİ oyuncularının hem öğretici hem de eğitici mesajlar içeren oyunu vatandaşların büyük beğenisini kazandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği oyun boyunca gencinden yaşlısına birçok vatandaş oyunu alkışlarla izledi. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda 2 Mayıs akşamı sahnelenen tiyatro oyununu Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat,Meclis üyeleri Enver Tuna,Murat Yazar , Şeref Çağırkan ve tiyatro severler izledi.

Yönetmenliğini Necati Eser’in yapatığı oyunda Mustafa Ali Demirci,Hüseyin Yorulmaz,Nihal Alparslan,Hatice Aydoğdu,Ali İhsan Yavaş,Zafer Gezer ve Cemal Uysal rol aldı. Aziz Nesin’,in öykü,köşe yazıları ve şiirlerinden oyunlaştırılan  ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomi politik ve sosyal ‘durum’a mizahi bir dille yaklaşan oyun salonu dolduran tiyatro severlerce ayakta alkışlandı.

Zamazingo , Oyunun müzikleri Yunus Altun tarafından yapılırken Kareografi de Müzeyyen Mete, Ses Işık masasında  Mehmet Kaya  vokallerinde ise Hanife Turhan ve Emre Sözen görev aldı.

Oyun sonunda Yönetmen Necati Eser’e çiçek ve plaket takdim eden Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Mat ; 1990 yılında MİŞTİ’nin temellerinin atılmasında katkıları olan Olcay Akdeniz’e, Nebi Uslu hocamıza ,Tomris Mergen’e , Necati Eser’e , Mustafa Ali Demirci’ye , siz değerli MİŞTİ oyuncularına ayrıca MİŞTİ sahnesinde tanışıp eşiyle evlenen  ve her zaman desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’a ve 28 yıl boyunca emek veren herkese teşekkür ediyorum.28 yıl önce bu işe başlayan tecrübeli oyuncularımız yine sahnedeler.Aramızda yeni oyuncular var. Tecrübeli ve yeni başlayan arkadaşlarımız mükemmel bir iş çıkartmışlar. Ben tekrar emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi.

Mat’ın ardından söz alan Mustafa Ali Demirci ; Bu gece  bu oyunu geçtiğimiz Pazar akşamı kaybettiğimiz kardeşim Alper Özler için oynadık.Kardeşimizin Mekanı cennet olsun dedi.

Oyun 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda tekrar sahnelenecek.

Bu haber toplam 691 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.