MİTSO, İhracat İçin Markalı Zeytinyağı Üreticilerini Topladı

MİTSO, İhracat İçin Markalı Zeytinyağı Üreticilerini Topladı
MİTSO, Katar'dan gelen Milas ürünleri ithalatıyla ilgili Milas'ta, başta zeytinyağı olmak üzere markalı üretim yapmakta olan oda üyesi firmaları toplayarak Katar'dan gelen teklifi iletti. MİTSO Yönetim kurulu Başkanı Reşit Özer,...

MİTSO, Katar'dan gelen Milas ürünleri ithalatıyla ilgili Milas'ta, başta zeytinyağı olmak üzere markalı üretim yapmakta olan oda üyesi firmaları toplayarak Katar'dan gelen teklifi iletti. MİTSO Yönetim kurulu Başkanı Reşit Özer, Katar'dan gelen ithalat için teklif mektubunun Milas ticareti ve ürünleri için çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek "Mutlaka bu fırsatı değerlendirmeliyiz" dedi.

Önceki hafta TOBB tarafından düzenlenen ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi'nin de katıldığı Katar iş ziyareti sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, aralarında Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmet bin Casim bin Muhammed Al Sani ile Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Khalifa bin Jasim Al Tahani de olmak üzere Katarlı işadamlarıyla bir dizi görüşme yapmıştı. Reşit Özer'in Katar'lı işadamlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından Katar'dan, MİTSO'ya Milas ürünleri için ithalat teklifi gelmişti. Bir Türk - Katar ortak firması tarafından gönderilen teklif üzerine MİTSO, Milas'tan Katar'a yapılabilecek ihracat için başta zeytinyağı olmak üzere markalı üretim yapan üreticilerini toplayarak Katar'ın ithalat teklifini iletti.

Toplantıda TOBB'nin davetiyle Katar iş gezisine katıldığını ve bu geziye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin de geldiğini anlatan Reşit Özer, TOBB Başkanı

Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da özel ilgisiyle hem Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile hem de Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmet bin Casim bin Muhammed Al Sani, hem de Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Khalifa bin Jasim Al Tahani ile görüşme fırsatım oldu. Ayrıca Katarlı işadamlarıyla da görüşmeler yaparak coğrafi işaretli Milas zeytinyağını tanıttım. Katar'dan döndükten kısa bir süre sonra bir Türk - Katar ortak firmasından Milas ürünlerinden almak için teklif mektubu geldi" dedi. Reşit Özer, daha sonra Katar'dan gelen teklif mektubunu MİTSO Ar-Ge ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç'a okuttu. Katar'dan gelen yazıda "Grup firmamızın yetkilileri ile fabrikada yaptığımız toplantı çerçevesinde, sizden tanıtımını yaptığınız ürünler ile ilgili broşür, katalog, tanıtıcı evraklar ve fiyat listesini göndermenizi rica ederiz" deniliyodu.

MİTSO Yönetim

Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha sonra toplantıya katılmış olan Milaslı markalı ürün üreticisi firmaların temsilcilerine söz vererek bu konudaki görüşlerini sordu. Toplantıya katılanlardan TARİŞ Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Milas zeytinyağının tanıtımı ve ihracatı için gösterdiği çaba nedeniyle Reşit Özer'e teşekkür ederek "Bu bizim için çok güzel bir fırsat. Bunun kıymetini bilip mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor" derken Ali Osman Menteşe de yine gösterdiği çabalar nedeniyle Reşit Özer'e teşekkür ederek "Bu bizim için çok büyük bir fırsat. Bu fırsatı kaçırmayalım" diye konuştu. Zavendik firması adına toplantıya gelen Vedat Sivri "Zeytinyağı için çok büyük mücadele veriyorsunuz. Size çok teşekkür ediyoruz. Allah yolunuzu açık etsin" diyerek Reşit Özer'e teşekkür etti ve Katar'dan gelen teklifi değerlendireceklerini bildirdi.

Toplantıda, firmaların kendi aralarında fiyat rekabetine gitmemeleri konusunda da ilke kararı alınırken verilecek tekliflerin "avro" üzerinden yapılması, tüm tekliflerin MİTSO'da toplanması ve yine MİTSO kanalıyla ilgili alıcı firmaya gönderilmesi kararlaştırıldı.

Bu haber toplam 777 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.