MİTSO Resmi başvuruyu yaptı

MİTSO Resmi başvuruyu yaptı
Milas ilçe sınırları içinde memecik türü zeytinlerden elde edilen zeytinyağına "Milas zeytinyağı" adıyla coğrafi işaret alan ve ardından zeytinyağı...

Milas ilçe sınırları içinde memecik türü zeytinlerden elde edilen zeytinyağına "Milas zeytinyağı" adıyla coğrafi işaret alan ve ardından zeytinyağı için AB'ye de coğrafi işaret başvurusunu yapan Milas Ticaret ve Sanayi Odası, şimdi de Milas yağlı zeytinine coğrafi işaret almak üzere Türk Patent ve Marka Kurumu'na resmi başvurusunu yaptı.

MİTSO, Milas zeytinyağında olduğu gibi, yine Milas ilçe sınırları içindeki memecik türü zeytinlerden geleneksel yöntemlerle sofralık olarak hazırlanan yağlı zeytin için "Milas yağlı zeytini" adıyla coğrafi işaret almak üzere resmi başvuruda bulundu. MİTSO adına coğrafi işaret başvuru dosyasını hazırlayan Destek Patent A.Ş., resmi başvuru dosyasını Türk Patent ve Markalar Kurumu'na iletti. Başvuru dosyası 19 Aralık itibariyle kurumun kaydına girdi. Kayıtta, Milas yağlı zeytininin coğrafi işaret korumasına alınma işlemi C2017/233 numarasıyla kayda alınırken korumanın başlangıç tarihi de başvuru tarih olan 19 Aralık 2017 olarak kayda geçti.

MİTSO Yönetim Kurumu Başkanı Reşit Özer, Milas'ın geleneksel yerel lezzetlerinden Milas yağlı zeytini için Türk Patent ve Marka Kurumu'na resmi başvurunun yapıldığını belirterek "Milas zeytinyağına coğrafi işaret aldıktan sonra Milas'ın eşsiz lezzetlerinden yağlı zeytin için de coğrafi işaret başvurusunda bulunduk. Milaslıların genellikle kendi aile tüketimi için hazırladıkları yağlı zeytine coğrafi işaret alarak önemli bir pazar değerine dönüştürmek istiyoruz. Böylece zeytin üreticimiz için yeni bir iş ve gelir kapısı aralanmış olacak. Zeytinlerimizi sadece zeytinyağı veya zeytin üreticisi ailelerin kendi ihtiyaçları için üretme alışkanlığının yerine pazar için de üretmelerini sağlamak istiyoruz. Zeytin üreticisi ailelerin ekonomi sine ve ilçe ekonomisine yeni artı değerler kazandır mak istiyoruz" dedi. Reşit Özer, yağlı zeytinin yanısı ra Milas ile özdeşleşmiş başka ürünler için de zaman içinde coğrafi işaret başvurularının yapılacağını söyledi.

Bu haber toplam 572 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.