MİTSO'da Cİ denetimi

MİTSO'da Cİ denetimi
Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Milas ilçe sınırları içinde, memecik türü zeytinlerden erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen zeytinyağına coğrafi işaret alınmasının ardından, MİTSO'dan coğrafi işaret etiketi...

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Milas ilçe sınırları içinde, memecik türü zeytinlerden erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen zeytinyağına coğrafi işaret alınmasının ardından, MİTSO'dan coğrafi işaret etiketi alan firmaların ürünlerine denetim yapıldı. Coğrafi işaret etiketi almış firmaların örnek zeytinyağlarının, bağımsız ve akredite olmuş bir laboratuar tarafından yapılan analizlerde, coğrafi işaret standartlarına uygun olduğu belirlendi.

Markalı zeytinyağları için MİTSO'dan coğrafi işaret etiketi alan firmaların zeytinyağları, yapılan denetimden başarıyla geçtiler. Geçen yıl MİTSO'ya başvurarak Türk Patent Enstitüsü tarafından belirlenmiş coğrafi işaret standartlarına uygun olduğunu belgeledikleri markalı zeytinyağları için ilk denetim yapıldı. Coğrafi işaret etiketi alan firmaların yağları, MİTSO tarafından bağımsız ve akredite olmuş bir laboratuarda incelettirildi. Laboratuarın verdiği rapor ile coğrafi işaret tescilindeki analiz sonuçları, aralarında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz ve TARİŞ Milas Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Kamil Gül'ün de olduğu komisyon tarafından incelendi. Yapılan incelemede, MİTSO'dan coğrafi işaret etiketi almış firmaların coğrafi işaretli yağlarını denetleyen laboratuarın verdiği analiz sonuçlarının, Türk Patent Enstitüsü'nün belirlemiş olduğu coğrafi işaret standartlarına uygun olduğu görüldü. Böylece, MİTSO'dan coğrafi işaret etiketi almış firmalar, ilk denetimden başarıyla geçmiş oldular.

Geçen yıl Ali Osman Menteşe, "Menteşe Som" markası ile ürettiği zeytinyağına, TARİŞ "Milas" markalı zeytinyağına, Serhat Aslan "Divin" markasıyla ürettiği zeytinyağına, Zeynep Çelikoğlu "Kairos" markalı zeytinyağına MİTSO'dan coğrafi işaret etiketi almışlardı. Bu yıl da bu markaların yanısıra Zavendik firması "Liram" markalı zeytinyağına coğrafi işaret almak üzere başvuruda bulunurken Ali Osman Menteşe de yeni ürün zeytinyağı için MİTSO'ya coğrafi işaret etiketi talep etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, geçen yıl MİTSO'dan coğrafi işaret etiketi almış firmaların zeytinyağlarının denetimden başarıyla geçmiş olmaları nedeniyle çok memnun olduklarını belirterek "Geçen yıl dört markamız coğrafi işaretli zeytinyağı üretmişti. Bu yıl bu sayının daha da artmasını umut ediyoruz. Üreticilerimizi coğrafi işaret kalitesinde zeytinyağı üretmeye, ürettikleri bu kaliteli yağları markalı olarak pazar sunmaya ve odamızdan coğrafi işaret etiketi alarak kalitelerini tescillendirmeye davet ediyoruz" dedi.

Bu haber toplam 662 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.