MİTSO'da garaj arayışı

MİTSO'da garaj arayışı
***Yeterli bir kamyon ve TIR garajı olmaması nedeniyle şehir içine park etmek zorunda kalan kamyon ve TIR'lara 132 TL ceza kesiliyor.***Milas'taki kamyon ve...

***Yeterli bir kamyon ve TIR garajı olmaması nedeniyle şehir içine park etmek zorunda kalan kamyon ve TIR'lara 132 TL ceza kesiliyor.

***Milas'taki kamyon ve TIR'lar için garaj yeri aranıyor. Kentteki 1000'den fazla kamyon ve TIR için uygun bir yerde, yeterli bir garaj yeri arama çalışmaları Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nca (MİTSO) devam ediyor.

Haber Merkezi

Milas’ta 1000’den fazla kamyon ve TIR için garaj olmaması nedeniyle şehir içine park etmek zorunda kalan kamyon ve TIR'lara 132 TL ceza kesiliyor. kamyon ve TIR'lar için garaj yeri bulunması amacıyla Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MİTSO) bir toplantı yapıldı.

Toplantıda, kamyon ve TIR garajı için çeşitli seçenekler üzerinde durulurken konunun Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüşülerek ortak çözüm aranması görüşü benimsendi.

Toplantıda MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, S.S. 188 No'lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Kayır, S.S. Milas Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi Başkanı Mehmet Ötenen, Milas Harita Mühendisleri Odası Temsilcisi Tolga Ay ve Milas Kent Konseyi TIR Parkı Çalışma Grubundan Tan Durmaz hazır bulundu.

Toplantıda Milas'ta uygun bir yerde, yeterli alana sahip bir kamyon ve TIR garajı yapılması için çeşitli seçenekler değerlendirildi. Toplantı sonunda konun ve oluşturulan seçeneklerin Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüşülmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, sorunun çözümü için MİTSO olarak her türlü desteği vereceklerini bildirdi. Reşit Özer, Milas OSB'nin genişletilmesi aşamasında kamyon ve TIR garajının aynı arazi üzerinde konumlandırılabileceğini belirtti.

Konunun 15 yıldır Milas’ın gündeminde olduğunun altını çizen Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, kendilerinin de kamyon ve TIR garajı talebiyle resmi başvurularda bulunduklarını söyledi.

Milas'taki arazi kısıtlılığı nedeniyle yeterli yer bulunamadığını ifade eden Paskal, “Milas'ta 1000'in üzerinde kamyon ve TIR bulunuyor. Kamyon ve TIR garajı sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor” dedi.

PARK ETMEK ZORUNDA KALAN KAMYON VE TIR'LARA 132 TL CEZA

Kesilen cezalara itiraz ettiklerini söyleyen S.S. 188 No'lu Mottaş Kooperatifi Başkanı Ali Kayır da şehir içine park etmek zorunda kalan kamyon veya TIR'lar için günlük 132 TL ceza kesildiğini belirterek kendilerinin de Milas'ta yeterli bir kamyon ve TIR garajı bulunmadığı gerekçesiyle kesilen cezalara itiraz ettiklerini söyledi.

S.S. Milas Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi Başkanı Mehmet Ötenen ise daha önce, Hayıtlı Mahallesindeki eski mezarlık alanında kamyon garajı için yer gösterildiğini ancak o alana belediye ek hizmet binası yapılınca Belediyenin kendilerine TOKİ konutlarındaki alanı tahsis ettiğini fakat artık bu yerin yeterli gelmediğini bildirdi.

Milas Kent Konseyi TIR Garajı Çalışma Grubu adına toplantıya katılan Tan Durmaz ise Milas Kent Konseyi'nin ilçedeki kamyon ve TIR garajı konusunu çözümlenmesi gereken önemli bir sorun olarak gördüğü için bu konuda bir çalışma grubu oluşturduğunu belirterek soruna çözüm yolu bulmak için çalışma yürüttüklerini anlattı.

MİTSO'da yapılan ve ilçedeki kamyon ve TIR'ların garaj sorununun çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıda, sorunun çözümü için öncelikle Milas Belediye Başkanlığı ve Milas Kaymakamlığı ile bir görüşme yapılması ve ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığının ziyaret edilmesi kararlaştırıldı.

Bu haber toplam 662 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.