MİTSO'da işyeri güvenliği ve sağlık eğitimi düzenlendi

MİTSO'da işyeri güvenliği ve sağlık eğitimi düzenlendi
Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MİTSO) işyeri güvenliği ve sağlık eğitimi verildi. Düzenlenen eğitimde, bir iş kazasında nefesi duran kişinin beyin...

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MİTSO) işyeri güvenliği ve sağlık eğitimi verildi. Düzenlenen eğitimde, bir iş kazasında nefesi duran kişinin beyin ölümünün gerçekleşmemesi için sadece 8 dakikalık bir zaman olduğu bildirildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda işyeri güvenliği ve sağlık eğitimi verildi. MİTSO çalışanlarının yanı sıra Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü çalışanlarının da katıldığı eğitimde çeşitli kaza ve hastalıklarda uygulanacak ilk yardım yöntemleri ile işyerinde çalışma güvenliğinin sağlanması amacıyla alınması gereken önlemler anlatıldı.

MİTSO ile sağlık ve işyeri güvenliği eğitimi anlaşması bulunan Muğla Genç Hekim Ortak Sağlık ve Güvenlik Biriminden Dr. Nuh Baş tarafından verilen eğitimde, bir kişinin geçirdiği bir kaza sonucunda solunumunun durması durumunda sadece 8 dakikalık bir kritik süre olduğu belirtildi.

Dr. Nuh Baş; "Eğer bu süre içinde solunumu yeniden başlatamaz ve beyine kan gidişini sağlayamazsanız ne yazık k i beyin ölümü gerçekleşir. Kaza sonrası ilkyardım ekibi çağırmanın bir yararı olmayacağını da belirten Dr. Nuh Baş "Çükü hiçbir sağlık ekibi 8 dakika içinde yardımınıza yetişemez. Bu nedenle herkesin ilkyardım eğitimi alması gerekir" dedi.  Nefes borusuna bir cisim kaçması durumunda sırtı vurulmasının yaygın bir alışkanlık olduğunu da ifade eden Dr. Nuh Baş, "Bu son derece tehlikeli bir yöntemdir. Nefes borusuna kaçan cismin daha da derine düşmesine neden olabilir. Bu gibi durumlarda hastaya arkasından sarılarak, ellerimizle diyaframına ani hareketlerle basınç uygulayıp, buradaki havanın soluk borusundaki cismi dışarı itmesi sağlanmalıdır" dedi.

İşyeri güvenliği konusunda eğitim veren Sağlık Güvenliği Uzmanı H. Gökcan Güçlü de kazalara karşı işyerlerinde alınması gereken önlemleri anlattı. İşyerlerinde en önemli kaza riskini dönemsel bakımı yapılmayan cihazların oluşturduğunu anlatan H. Gökcan Güçlü ayrıca işyerlerinde yeteri kadar yangın söndürücüsü bulunması gerektiğini belirterek "İşyerlerindeki çalışanlar, yangın tüplerinin nasıl çalıştırılacağını mutlaka biliyor olmalılar" dedi.

Öte yandan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de; “İşyerlerinde işyeri güvenliği ve ilkyardım eğitiminin önemini vurgulayarak "Üyemiz olan tüm işyerlerinin işyeri güvenliği ve ilkyardım konusunda mutlaka çalışanlarına eğitimler vermesi gerekiyor. İşyerlerimiz mutlaka kazaları önleme konusunda çalışanlarını eğiterek kaza riskini en aza indirmeliler. Kaza olduğunda da tüm çalışanlar ilkyardım konusunda bilgili olmalılar” diye konuştu.

Bu haber toplam 1176 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.