MİTSO'dan Türk Patent'e Coğrafi İşaretli Milas Tepsi Böreği

MİTSO'dan Türk Patent'e Coğrafi İşaretli Milas Tepsi Böreği
Coronavirüs salgını sürecinde üyelerinin dileklerini ve önerilerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile bazı Bakanlıklara iletmek üzere Ankara'da bulunan Muğla Borsası ve Odalarının Yönetim Kurulu Başkanları Türk Patent...

Coronavirüs salgını sürecinde üyelerinin dileklerini ve önerilerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile bazı Bakanlıklara iletmek üzere Ankara'da bulunan Muğla Borsası ve Odalarının Yönetim Kurulu Başkanları Türk Patent ve Marka Kurumu'nu da ziyaret ederek yeni coğrafi işaretler için bilgi aldılar. Ziyaret sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TPMK (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'a coğrafi işaretli Milas tepsi böreği ikram etti.

Coronavirüs sürecinde yaşanmakta olan sorunlara ilişkin üyelerinin dilek ve önerilerini iltemek üzere bazı Bakanları ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret eden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Mutlu Ayhan ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'ı ziyaret ettiler. Prof. Dr. Habip Asan'dan yeni coğrafi işaret alınması düşünülen ürünler hakkında bilgi alan Muğla Borsa ve Oda başkanları AB coğrafi işaret süreci hakkında da sorular yönelttiler.

Ziyaret sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TPMK Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'a coğrafi işaretli Milas tepsi böreği ikram etti. Ayrıca AB'den coğrafi işaret almak üzere başvurusu yapılan Milas yağlı zeytini hakkındaki gelişmeleri de soran Reşit Özer, Milas zeytinyağına olduğu gibi yağlı zeytinine de AB coğrafi işareti almakta kararlı olduklarını belirtti.

Muğla'nın yöreye özgü ürünleriyle çok zengin bir bölge olduğunu belirten TPMK Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan da yeni ürünler için başvuruda bulunmak isteyen Muğla odalarına yardımcı olacaklarını ifade etti.

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.