MİTSO’dan uyarı

MİTSO’dan uyarı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) yaptığı düzenleme gereğince kredi veya banka kartı sahiplerinin 17 Ağustos tarihine dek ilgili bankalara...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) yaptığı düzenleme gereğince kredi veya banka kartı sahiplerinin 17 Ağustos tarihine dek ilgili bankalara bireysel banka ve kredi kartlarının yurtiçi ve yurtdışı internet alışveriş işlemlerine açık kalması talimatı vermemesi durumunda kartları alışveriş işlemlerine kapatılacak.

Konuya ilişkin olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yayınlanan 27 Ekim 2016 tarihli talimat gereğince kart hamilleri nin açıkça talebinin bulun madığı hallerde, bireysel banka kartı ve kredi kartlarının elektronik ticaret işlemlerine kapalı olarak üretilmesi gereki yor. BDDK'nın talimatı öncesinde üretilmiş kartların sahiplerinden ise kartlarının internet alışverişine açık olması için ilgili bankalara talimat vermeleri isteniyor. Kartların internet alışverişine açık olabilmesi için 17 Ağustos 2017 tarihine dek kart sahiplerinin ilgili bankalarına başvurmaları isteniyor.

Belirtilen tebliğ kapsamında 17 Ağustos 2017 tarihine kadar kartlarının internet alışverişine açık kalması için tüm bireysel kart sahiplerinin bankalarına başvurarak talimat vermemeleri durumunda kartları 17 Ağustos 2017 tarihinde internet alışverişine kapatılacak.

Bu haber toplam 760 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.