MSKÜ Mezunu Yapımcı Ertürk’ten Söyleşi

MSKÜ Mezunu Yapımcı Ertürk’ten Söyleşi
Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülü kazanan Nuh Tepesi filminin yapımcısı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) mezunu...

Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülü kazanan Nuh Tepesi filminin yapımcısı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) mezunu Şevki  Tuna Ertürk öğrencilerle bir araya geldi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi B Salonu’nda gerçekleşen söyleşide, MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunu yapımcı Şevki Tuna Ertürk, Nuh Tepesi filmi hakkında bilgi vererek, katılımcıların sorularını yanıtladı. Gerçekleştirilen programa, MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, İİBF Dekanı Prof. Dr. Famil Şamiloğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Söyleşi programında açılış konuşmasını yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Famil Şamiloğlu; “Öğrencimiz Altın Koza’da hem yapımda hem filmde gerçekten bizi gururlandıran ödüller almıştır. Kendisini kutluyoruz. Girişimcilik denilince bizim aklımıza iş yapma, bir işletmesi olan kişiler geliyor. Girişimci her alanda öne çıkan, lider olan, kendisini geliştirendir. Şevki Tuna bizden Çalışma Ekonomisi eğitimi almış ama farklı bir alanda çok nitelikli bir girişimci olmuş. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesinde her alanda iyi bir nitelikli mühendis, nitelikli doktor, nitelikli öğretmen gibi nitelikli kalifiyeli elemana ihtiyacımız var. Bir kez daha anlıyoruz ki sadece üniversite alınan eğitimle bu tür başarılar yakalanmaz o bakımdan kişilerin kendi yeteneklerini sürekli geliştirmesinde yarar var. Ben bu duygu ve düşüncelerle tekrar öğrencimizi tebrik ediyorum. İnanıyoruz ki gelecekte çok daha güzel projelere imza atacaktır.” Dedi.

Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülü kazanan Nuh Tepesi filmin hakkında verilen bilgiye göre; “Senarist ve Yönetmen Cenk Ertürk, Dünya Prömiyerini 18. Tribeca Film Festivali’nde yapan film, bufestivalden iki ödül ile dönmüştür, ‘En İyi Senaryo’ ve ‘En İyi Oyuncu’ ödülleriyle. Türkiye Prömiyerini 26. Adana Altın Koza’ da yapmıştır. Buradan 4 ödülle ayrılan film, En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Görüntü Yönetmeni ve Film Yönetmenleri Derneği tarafından En İyi Film ödüllerine layık görünmüştür.”

İlk defa öğrencilerle bir araya geldiğini ve bununmezun olduğu üniversitede gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getiren yapımcı Şevki Tuna Ertürk; “İyi ki burada okudum ve iyi ki sevgili hocalarımla tanıştım. Muğlalı olmak, Muğla’da yaşamak ve Muğla’da okumak gerçekten bir gurur. İlk daveti aldığımda çok heyecanlandım ve çok büyük bir gurur yaşadım. Bir insan için başarı nedir sorusunun cevabı bende birazda bu aslında. Başarı, benim için mezun olduğum okula gelip tekrar böyle bir söyleyişi de konuşma yapabilmektir. Şuan bunu başardığımı düşünüyorum. İyi ki geldiniz. Burada olmamın sebebi filmimiz Nuh Tepesi’nin fragmanını göstereceğim. Daha sonra kendimden biraz bahsedeceğim. Aslında bugün burada oyuncularla birlikte filmi izleyecektik ama şuan için hem oyuncularımızın programından hem de teknik olarak mümkün olmadı. Sözümüzü verdik, oyuncularımızla geleceğiz ve hep birlikte filmimizi izleyip soru cevap yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Söyleşi sonunda, MSKÜ İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunu yapımcı Şevki Tuna Ertürk, diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük tarafından aldı.

Bu haber toplam 950 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.