MSKÜ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

MSKÜ TÜRKİYE BİRİNCİSİ
BERİTAN YÜCEL--Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Ar-Ge üniversitesi olma yolunda başarılarına bir yenisini daha ekledi. MSKÜ, TÜBİTAK 2021 birinci dönem proje başvurularında 289 öğrenci araştırmaları projesi kabul...

BERİTAN YÜCEL--Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Ar-Ge üniversitesi olma yolunda başarılarına bir yenisini daha ekledi. MSKÜ, TÜBİTAK 2021 birinci dönem proje başvurularında 289 öğrenci araştırmaları projesi kabul edilerek Türkiye birincisi oldu.

MSKÜ, Ar-Ge üniversitesi olma yolunda mesafe kat etmeye devam etti. İlk olarak güçlü araştırmacılar yetiştiren ve hızla hayata geçirilen yapısal reformlar hem akademisyenler hem de öğrencileri proje üretmeye teşvik etti.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, TÜBİTAK’ın başlatmış olduğu öğrenci projeleri başvurularında yaklaşık 2 bin projeden 289’una sahip olarak Türkiye birincisi olduğunu açıkladı. Rektör Çiçek, “TÜBİTAK’ın 2021’de açmış olduğu öğrenci projeleri başvuruları var. 135 üniversitenin başvurmuş olduğu yaklaşık 2 bin tane proje var. Bir önceki açıklamamızda MSKÜ Türkiye 2’ncisiydi. En son 85 proje ile Türkiye 2’ncisi olmuştuk. 2021 sonuçlarına göre 289 adet projemiz kabul oldu. Şuan 289 projeyle Türkiye birincisiyiz. Alınan projelerin yüzde 22’si bize ait” dedi.

Bu haber toplam 432 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.