MTRAL Avrupa projesini tanıttı

MTRAL Avrupa projesini tanıttı
Menteşe Turgutreis Anadolu Lisesi (MTRAL)Erasmus Plus ‘Early School DropOut- DEARS isimli ve projenin tanıtımı okul bünyesinde gerçekleştirildi. Okul Müdürü...

Menteşe Turgutreis Anadolu Lisesi (MTRAL)Erasmus Plus ‘Early School DropOut- DEARS isimli ve projenin tanıtımı okul bünyesinde gerçekleştirildi. Okul Müdürü ve proje yürütücüsü Mehmet Akif Ağır; “MTRAL tarafından hazırlanan projenin amacı, erken okul terki üzerindeki uygulamalarda kilit noktada yer alan öğretmenlerimizin erken okulu terkine karşı takip edilecek uygulama, politika ve çözüm önerilerini geliştirebilecek ve tüm bunları başarıyla takip edecek yetiye gelmelerini sağlamak” dedi.

Neval ÇOLAK

Erasmus + KA229 Stratejik ortaklıklar kapsamında MTRAL Proje Ekibi tarafından hazırlanan, AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen DEARS projesinin amaçları ve hedefleri bilgilendirme ve tanıtım faaliyeti, Menteşe Turgutreis Anadolu Lisesi (MTRAL)’nde yapıldı. Projenin tanıtımı, Proje Yürütücüsü Mehmet Akif Ağır, Proje Sorumlusu Emin Tek ve Proje Koordinatörü Recai Demir tarafından gerçekleştirildi.

Proje tanıtım toplantısında, Erken Okul Terkini Engellemede Kapsayıcı Stratejiler ve Okul Devamsızlığı ve Erken Okul Terkini Azaltmakta Kullanılan Eğitsel Kaynakların rehberliğinde, hareketliliklere katılan öğretmenler, diğer AB üyesi ülkelerdeki uygulamalarla ilgili olarak yapmış oldukları gözlem ve incelemeleri meslektaşlarıyla paylaştılar.

2 yıl sürecek olan proje süresince, 5 Avrupa ülkesinde yapılacak olan proje hareketliliklerine 20 öğrenci ve 8 öğretmen katılacak.

MTRAL Avrupa projesini tanıttı

Proje yürütücüsü Mehmet Akif Ağır yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“MTRAL tarafından hazırlanan projenin amacı, erken okul terki üzerindeki uygulamalarda kilit noktada yer alan öğretmenlerimizin erken okulu terkine karşı takip edilecek uygulama, politika ve çözüm önerilerini geliştirebilecek ve tüm bunları başarıyla takip edecek yetiye gelmelerini sağlamak. Öğrenci ve öğretmenlerin kendilerini eğitime odaklayabilmeleri için öncelikle kaygı ve korkunun olmadığı, özgür ve güvenli bir okul ikliminin sağlanması amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Erasmus Plus projeleri kapsamında öğrencilerde; farklı kültürleri gözlemleme, farklılıkları hoş görebilme, dil öğrenme ve dili kullanmanın önemini kavrayarak İngilizce öğrenmenin günümüzde vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu fark etmelerini sağlama ve çok kültürlü bir ortamda kendilerini ifade edebilme ve uyumlu çalışmalar yapabilme becerilerini geliştirme gibi olumlu yönlerini geliştirmeleri beklentisi içindeyiz” dedi.

Proje Koordinatörü Ağır, erken okul terkininin hem birey hem de toplum için katlanılması ağır sonuçlara yol açtığını belirterek; “Araştırma ve istatistikler bize göstermiştir ki okulu bırakan öğrenciler, eğitimi tamamlayan akranlarına kıyasla hayata hep bir adım geriden başlamaktadır. Bu öğrenciler düşük gelir getiren işlerde çalışmakta ve sosyal açıdan kendileri dışlanmış hissettiklerinden suç işleme eğilimi göstermektedirler. Bu bakımdan DEARS projesi çok önemli bir görev üstlenmektedir. DEARS projesinin yürütülmesinde gerekli iş ve işlemleri başarıyla yürüten proje ekibi Recai Demir ve Emin Tek ‘e teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 1776 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.