“Mücadeleye devam edeceğiz”

“Mücadeleye devam edeceğiz”
Eğitim Sen Muğla Şubesi ve Veli-Der Muğla Şubesi tarafından yapılan ortak açıklamada, Muğla merkezli başlattıkları, “Sınavlar iptal edilsin, eğitim...

Eğitim Sen Muğla Şubesi ve Veli-Der Muğla Şubesi tarafından yapılan ortak açıklamada, Muğla merkezli başlattıkları, “Sınavlar iptal edilsin, eğitim haktır” başlıklı imza kampanyasına ilişkin, öğrencilerin eğitim hakkı, öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin sağlığı için mücadele etmeye devam edeceklerine vurgu yapıldı.

Neval Çolak Arslan

Eğitim Sen Muğla Şubesi ve Veli-Der Muğla Şubesi’nce “Sınavlar iptal edilsin, eğitim haktır” başlıklı imza kampanyasına yönelik ortak basın açıklaması yapıldı.

“BİRLİKTE BAŞARDIK”

Öğrencilerin eğitim hakkı, öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin sağlığı için mücadeleye devam edileceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Salgın yayılımının devam ettiği, milyonlarca öğrencimizin uzaktan eğitime ulaşamadığı bir süreçte eğitim emekçilerine, öğrencilerimize, velilere rağmen eğitimde eşitsizliği daha da derinleştiren seçmeye, elemeye dayalı sınav kararları alınamaz, uygulanamazdı. Bu nedenle Eğitim Sen Muğla Şubesi ve Veli-Der Muğla Şubesi olarak haklarımız, sağlığımız, öğrencilerimizin eğitim hakkı için; ‘Sınavlar iptal edilsin eğitim haktır’ başlıklı bir imza kampanyası başlattık. Salgın koşullarında sınavların tamamı iptal edilmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemeliydi. Uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler başta olmak üzere, salgın koşullarında sınav yapma ısrarının dezavantajlı gruplar açısından çeşitli eşitsizlikler ve mağduriyetler yaratacağı çok açıktı. Önceliğimiz salgın koşullarında sınav yapmak değil, öğrencilerin salgınla baş etmesine katkıda bulunmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve geleceğe dair umutlarının sönmesini engellemekti. Yaptığımız basın açıklamaları, sosyal medya çalışmaları, programlarla sesimizi dalga dalga büyüttük. Ülkenin dört bir yanından öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin taleplerine ses olduk, nefes olduk. Milli Eğitim Bakanlığı’na yüz yüze sınavların ertelendiğini açıkladı. Bu eğitim emekçilerinin, velilerin, öğrencilerin birlikte çıkardığı sesin, yürüttüğümüz mücadelenin başarısıdır. Birlikte başardık. Eğitim Sen ve Veli-Der olarak, dün olduğu gibi bugün de, öğrencilerimizin eğitim hakkı, öğrencilerimizin ve eğitim emekçilerinin sağlığı için mücadele etmeye devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.”

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.