MUÇEP'in Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Ziyareti

MUÇEP'in Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Ziyareti
Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) üyeleri, Avrupa  Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Halk Sağlığı ve Sürdürülebilir Gelişme Alt Komisyonu’nun daveti...

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) üyeleri, Avrupa  Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Halk Sağlığı ve Sürdürülebilir Gelişme Alt Komisyonu’nun daveti ile 28 Haziran’da Strazburg’da düzenlenen toplantıya katıldı.

2016 yılı Aralık Ayında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Doğal SİT Derecelerini Değiştirme Tasarısının Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne göndermesini takiben, Muğla’nın çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile kurulan MUÇEP, konunun şeffaf bir ortamda ve yerel kurum, kuruluş ve kişilerin katılımıyla ele alınması dileği ile ilgili tüm kamu kuruluşlarının kapısını çaldı. Ancak, hiçbir olumlu cevap alamadığı için geçtiğimiz aylarda Avrupa Parlamentosu’na bir mektup yollayarak konuyu ve konuyla ilgili endişelerini dile getirdi. Söz konusu tasarıyla uluslararası sözleşmelerin ve Avrupa Birliği Doğa Koruma Mevzuatının ihlal edildiğine vurgu yapan mektubu takiben, AKPM –Halk Sağlığı ve Sürdürülebilir Gelişme Alt Komisyonu MUÇEP’i 28 Haziran 2017’deki oturumuna davet etti ve Platform dan davete  MUÇEP adına Dış İlişkiler Komisyonu’ndan Serdar Denktaş ve Zeynep Gündüzyeli katıldı.

Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.