MUÇEP’TEN KARACASÖĞÜT TEPKİSİ: “DENİZİ ÇİMENTO İLE DOLDURUYORLAR”

MUÇEP’TEN KARACASÖĞÜT TEPKİSİ: “DENİZİ ÇİMENTO İLE DOLDURUYORLAR”
BERİTAN YÜCEL--Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Karacasöğüt Koyunda MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan ve halk tarafından tepkilere neden olan yat limanı projesi için çalışmalar inşaat...

BERİTAN YÜCEL--Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Karacasöğüt Koyunda MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan ve halk tarafından tepkilere neden olan yat limanı projesi için çalışmalar inşaat yasağının kalkmasının ardından başladı. Muğla Çevre Koruma Platformu (MUÇEP) sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “İnşaat yasağı bitti, MUCEV durmak bilmiyor. Tarihi doku, doğa geri döndürülemez biçimde tahrip olacak. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararını çok geç olmadan vermelidir” ifadelerini kullandı.

Marmaris Karacasöğüt Koyunda “Yat Yanaşma Yeri Projesi” için “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti. Kararın ardından birçok çevreci ve siyasi parti temsilcisi karara tepki göstermişti. Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Belediyesi birlikte “ÇED gerekli değildir” kararının iptali için mahkemeye müracaat etmişti. Davaya atanan bilirkişi heyeti bölge hakkında rapor hazırlayarak, ÇED raporunun gerekli olduğunu ifade etmişti.

MUÇEP, inşaat yasağının kalkmasının ardından tarihi koyda çalışmaların başladığını ifade etti. MUÇEP sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İnşaat yasağı bitti, MUCEV durmak bilmiyor. Tarihi doku, doğa geri döndürülemez biçimde tahrip olacak. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararını çok geç olmadan vermelidir. Milli Parkta şantiye kurdular, denizi çimento ile dolduruyorlar.  Neymiş, Karacasöğüt’e marina yapacaklarmış. MUÇEV hem kıyı kanuna, hem de sulak alanların korunması yönetmeliğine karşı alenen suç işliyor” ifadelerini kullandı.

Marmaris Belediyesi ve Marmaris Kent Konseyi’nin açtığı dava sürerken Marmaris Belediyesi’nin proje çalışmalarına başlanılması için ruhsat verdiği öğrenildi. MUÇEP, “Marmaris Belediyesi ruhsatı acilen iptal edin” diyerek projeye tepki gösterdi.

Bu haber toplam 1155 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.