MÜDÜRLER KURULU TOPLANTISI YAPILDI

MÜDÜRLER KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe ilçesinde bulunan resmi ve özel tüm okul ile kurum müdürleriyle bir araya geldi.İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay başkanlığında, Menteşe ilçesi okul müdürleriyle gerçekleştirilen...

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe ilçesinde bulunan resmi ve özel tüm okul ile kurum müdürleriyle bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay başkanlığında, Menteşe ilçesi okul müdürleriyle gerçekleştirilen 2021-2022 eğitim öğretim yılı kurul toplantısı, Menteşe Halk Eğitim Merkezinde yapıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda, İl Müdürü resmi ve özel tüm okul ve kurum müdürlerine hitap etti. Ülke olarak uzaktan eğitimde gösterilen başarıdan bahseden İl Müdürü Çay, asrın afeti olan pandemi sürecini çok iyi bir şekilde yönetildiğine vurgu yaptı. Hem uzaktan hem de yüz yüze yürütülen eğitim faaliyetlerinde okulların hiç kapanmadığını, öğrencilerin eğitim olanaklarından en iyi şekilde faydalanmaları adına aralıksız çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Yüz yüze eğitimin önemine değinen İl Müdürü Emre Çay, “Okullar sadece bilgi akışının olduğu yerler değildir, aynı zamanda sosyalleşme, paylaşma, dayanışma ikliminin olduğu yerlerdir. Bir öğretmen, öğrencileriyle kurduğu göz temasıyla, onların gönül kapısından girer; zihinlerine ulaşır ve eğitim orada başlar” dedi.

Pandemi sürecinde alınan tüm tedbirlerin eğitim öğretim yılı boyunca titizlikle sürdürülmesinin hem öğretmenler hem de öğrencilere karşı sorumluluğun olduğuna vurgu yapan İl Müdürü Çay, “Öğretmen ve öğrencilere daha iyi eğitim ortamı sunmak adına hizmet etmekteyiz” dedi. İyi bir eğitim ortamı oluşturma adına, okulların fiziki ortamlarının iyileştirilmesinin öncelikli sırada yer aldığını, ihtiyaçların belirlenip eksikliklerin ivedilikle giderilmesinin önem arz ettiğini belirtti. İl Müdürü Çay, bu kritik dönemde okullarda her önemli noktada dezenfektan aparatının bulundurulmasının önemine, sıvı sabunsuz ve sıvı deterjansız okulun kalmaması gerektiğine değindi.

EMRE ÇAY ÖĞRETMENLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Öğretmenlerin aşılanmasının önemine değinen İl Müdürü Emre Çay şu sözleri kaydetti:

“Öğretim yılında öğretmenlerimiz şunu düşünmelidir. ‘Aşı olmamamdan dolayı sıkıntı yaşarsam bunun vebali ağır olacaktır. Ben devletimize, yetkililere, Bilim Kurulumuza güvenmeliyim. Kulaktan dolma, sosyal medya aracılığıyla yapılan karalama kampanyalarına inanmamalıyım. Çalıştığımız okullarımız bizim yüz akımız olmalıdır. Benim okul müdürüm öncelikle ‘Benim çocuğum olsa çalıştığım bu okula verir miyim, yoksa başka okullar mı aramalıyım?’ diye düşünürse ve okulunu bu mantaliteyle yönetirse başarılı oluruz. Haziran ayından eylül ayına kadar birçok sorunu çözmüş olmalıyız. Geride ‘eser’ bırakmak için çaba harcayın. Hatta kendi okul müdürlüğü zamanımdan da çok büyük tecrübe ettiğim bir hususu paylaşmak isterim. Okullarda yönetici olarak göreve başladığınızda ilk iş olarak her alanı fotoğraflayın, bir de ayrıldığınız zaman yine fotoğraflayın. Öncesi ve sonrası ortaya zaten çıkacaktır. Çocuklarımızın çok iyi donatılmış okullarda eğitim öğretim görmesi için tüm çabanızı harcayın. Tüm kamuoyunun gözü üzerimizde ilk gün, ilk hafta ve ilk bir ay çok önemli. Çocuklarımızın sağlığı için tüm önlemleri almanızı istiyorum. Bir başka husus, var olan birçok projenin sizleri yorduğunu biliyorum. Yeni eğitim öğretim yılında düzgün, etkili, eğitim öğretime artısı olacak projelerle devam edeceğiz. Güzel olan her şeyi devam ettireceğiz. Süreci ve sistemi iyileştirip rahatlatacağız. Her şey şeffaf hale gelecek. Daha adil bir ortam oluşturacağız. Biliriz ki adalet varsa devlet var olacak ve yaşayacaktır. İnsanız elbet hata olacaktır, yanlış olmaması, kamu zararı olmaması aslolan. İşinizi düzgün yapın, kamunun bir kuruşuna tevessül etmeden çalışan müdürlerim benim başımın tacıdır. İlişkisiyle yürüyen değil, işiyle yürüyen müdürler lazım bu kadim devlete, bu aziz millete. Bizim teşkilatımızda her ne kadar okul müdürlerimiz en altta görünüyorsa da biliriz ki bizim eğitim politikalarının ilk uygulama alanı okullardır, öğretmenlerdir. Tıpkı tuba dalları gibi. Öğretmen ve müdür bu politikaları benimserse başarılı oluruz.”

Son olarak okulların sığınılacak bir liman, güvenilecek bir yer olması için ne gerekiyorsa yapmalarını isteyen İl Müdürü Çay, “Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı, uğurlu ve adaletli olsun. İnşallah hep birlikte sağlıklı, başarılı, huzurlu bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum. Kolaylıklar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

Bu haber toplam 333 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.