Müfredata yeni dersler ekleniyor

Müfredata yeni dersler ekleniyor
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler için proje geliştirmeden, toplumsal...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler için proje geliştirmeden, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine kadar birçok farklı konuda ders verilecek.

Haber Merkezi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü’nün Ortak Dersler Bölümü kurulması konusundaki teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edildi.

Okutulması zorunlu olan ve zorunlu olmayan ortak derslerin yürütülmesini ve koordinasyonunu sağlayacak Ortak Dersler Bölümü, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle faaliyete geçecek.

Ortak Dersler Bölümü bünyesinde bu yıl Proje Geliştirme, Gönüllülük Çalışmaları, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsiyet Eşitliği, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları, Sürdürülebilir Gelişme ve Çevre Yönetimi dersleri müfredata eklenecek.

İngilizce ve Türkçe olarak öğrencilere sunulacak dersler ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda seçmeli ortak ders olarak okutulacak.

Toplumsal cinsiyet alanındaki temel kavramları tartışmayı ve bu konudaki farkındalığı arttırmayı amaçlayan ders, bu yıl ön lisans ve lisans programlarında seçmeli olarak okutulacak.

Lisans öğrencilerine verilecek “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” dersinde ise Fikri Mülkiyet Hakları kavramı, türleri ve uygulama süreçleri incelenecek. Özellikle patent, patentin korunma yöntemleri ve ekonomik etkileri ile girişimcilik faaliyetlerinde bu kavramların nasıl kullanılacağı öğretilecek.

Sürdürülebilir kalkınmanın ve boyutlarının neler olduğu hakkında verilecek “Sürdürülebilir Gelişme ve Çevre Yönetimi” dersi ile işletme süreçlerinde çevrenin önemini ve etkisini analiz edebilen öğrenciler yetiştirilecek.

“Gönüllülük Çalışmaları” dersi ile de öğrencilerin eğitim yaşantıları boyunca edindikleri bilgiyi, beceriyi ve birikimleri kullanarak üniversite ile toplum arasındaki bağı güçlendirmesi hedefleniyor.

Bu haber toplam 537 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.