Müftülükten “15 Temmuz Ruhu” Konulu Konferans

Müftülükten “15 Temmuz Ruhu” Konulu Konferans
Neval ÇOLAK -Muğla Müftülüğü ve Menteşe Müftülüğü tarafından “15 Temmuz Ruhu” konulu konferans düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde...

Neval ÇOLAK -Muğla Müftülüğü ve Menteşe Müftülüğü tarafından “15 Temmuz Ruhu” konulu konferans düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirilen konferansta Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Çevik sunum yaptı.

İl ve İlçe Müftülüğü tarafından “15 Temmuz Ruhu” konulu konferans düzenlendi. 15 Temmuz Ruhu, Terör Örgütleriyle Mücadele ve Dini İstismar FETÖ Örneği konulu konferansa Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Çevik, İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Menteşe Müftüsü Mustafa Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü İbrahim Öcüt, din istismarına ve buna sebep olan etmenlere dikkat çekti. Din istismarının önüne geçmek için doğru bir din anlayışının gerekliliğine, din anlayışımızı sahih dini bilgi üzerine temellendirmenin önemine vurgu yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “15 Temmuz Ruhu” konulu sinevizyon gösterisinin ardından sunum yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Çevik, tarihi süreçteki din istismarlarına ve bunların devletlerin yıkılmasına sebep olan etkilerini anlattı. 15 Temmuz ihanetinin baş aktörü FETÖ örneğini ayrıntılı olarak ele alarak Rektör Yardımcısı Çevik; “Ben tarihçiyim ve bu süreci tarihle ilişkilendiririm. İlahiyatçı değilim. Ama katı fakih, fukaha ve ulemanın katı İslam’ın şehirci İslam anlayışı tasavvuf meczupluğu doğurdu. Tasavvuf olmadan katı, kuru bir İslam anlayışı olur. Estetikten,zerafetten, letafetten yoksul İslam olur. Bu eş güdümlü olacak. Hepsi birbirini doğurur. Bizim geriye dönüp bunu ciddi bir şekilde sorgulamaya şiddetle ihtiyacımız var. Bu toplumunda size ihtiyacı var. Siz din görevlileri olarak bunu yapacaksınız, yapmalısınız. Sorun çok ilahiyat fakültesi açarak, çok imam hatip açarak çözülebilecek sorun değil. Sizlere önerdiğim hocalarımızın FETÖ Analizleri Kitaplarını lütfen okuyun. Kandırılmak hafifletici sebep değildir. Kandırılmak askeri bir ortak zeminin bas bas bağıran bir gaflet halidir. Kandırılma mesuliyettir, vebaldir.” Şeklinde konuştu.

Konferans, günün anısına Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’ in Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Çevik’ e hediye takdimi ile son buldu.

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.