Muğla aşılamada yüzde 60'ı geçen ilk il oldu

Muğla aşılamada yüzde 60'ı geçen ilk il oldu
Salgınla mücadele kapsamında hızlanan aşılama süreci devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan aşı haritasında Muğla, nüfusunun yüzde 60'ı aşılanan ilk il oldu. 324 bin 905 kişiye sadece birinci doz, 292 bin...

Salgınla mücadele kapsamında hızlanan aşılama süreci devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan aşı haritasında Muğla, nüfusunun yüzde 60'ı aşılanan ilk il oldu. 324 bin 905 kişiye sadece birinci doz, 292 bin 83 kişiye de her iki doz aşı uygulandı.

Sinem Korkmaz

Coronavirüsle mücadele kapsamında aşılamalar devam ediyo. Sağlık Bakanlığı tarafıdan yayınlanan aşı haritasına göre Muğla, nüfusunun yüzde 60'ı aşılanan ilk ilk oldu. Muğla'da  324 bin 905 kişiye sadece birinci doz, 292 bin 83 kişiye ise iki doz aşı uygulandı.

MENTEŞE'DE AŞI ÇADIRI KURULDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapmasının ardından İki doz aşısını yaptırmış olan 50 yaş ve üzeri vatandaşlar ile sağlık çalışanları için üçüncü doz aşı randevuları açıldı. Bu kapsamda Muğla'nın Menteşe ilçesi Sınırsızlık Meydanı'nda sağlık kuruluşlarında yoğunluk olmaması adına 3. doz aşı olcaklar için aşı çadırları kuruldu.

AYNI AŞI ŞART DEĞİL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaya göre, 2 doz aşısını olmuş 50 yaş ve üzeri vatandaşlarla sağlık çalışanları 3. doz aşıları için randevu alabilecek.Üçüncü doz için aynı aşı olma şartı olmayacak. Buna göre, vatandaşlar istedikleri aşıdan yaptırabilecek.

Bu haber toplam 319 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.