Muğla ASKF’den Amatör Lig  açıklaması

Muğla ASKF’den Amatör Lig  açıklaması
Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), yaptığı açıklama ile liglerin oynanması halinde Marmaris Gençlikspor AŞ takımının süper amatöre dahil...

Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), yaptığı açıklama ile liglerin oynanması halinde Marmaris Gençlikspor AŞ takımının süper amatöre dahil edildiğini, 1. ve 2. amatörün bu sezonluk birleştirildiğini ilan etti.

Muğla ASKF internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, amatör liglerin oynanması halinde alınan kararlar ilan edildi.  ASKF tarafından TFF’ye verilen öneri ve TFF’nin nihai kararı sonrası, geçtiğimiz sezon süper amatör lige katılma maçını kaybeden Marmaris Gençlikspor AŞ takımının dilekçesi kabul gördü ve Marmaris Gençlikspor AŞ takımı süper amatör lige dahil edildi.

Amatör ligler oynanırsa Muğla süper amatör ligi 14 takımla oynanacak. Ayrıca Muğla ASKF’nin süper amatör lig 7’şerli 2 grupta oynansın önerisi de TFF tarafından kabul gördü ve eğer ligler oynanırsa 7 takımlı 2 grupta mücadele yapılacak ve ligin daha erken bitirilmesi sağlanacak.

Muğla ASKF’den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Aşağıdaki taleplerimiz ile ilgili olarak Federasyonumuz Yönetim Kurulunun 30.09.2020 tarih, 12 sayılı kararı, Futbol İl Temsilcisi ve TÜFAD Muğla Şubesinin de sözlü görüşleri alınarak TFF Amatör İşler Kuruluna önerilmiş;

1-İlimiz Süper Amatör Kümesi 13 takımdan oluşmaktadır. Covid-19 pandemisi nedeniyle ligin henüz başlamamış olması önümüzdeki aylarda başlaması halinde de 13 takımlı ligin 26 haftada biteceği dikkate alınarak daha kısa sürede bitebilmesi için ayrıca İlimiz 1.Amatör Küme Play-Off müsabakasını kaybeden Marmaris Genç.spor Tur.Tic.A.Ş. kulübünün 23.09.2020 tarihli yazısında Süper Amatör Kümeye alınması talebinin olması bu takımın Süper Amatöre alınması halinde Süper Amatörün 14 takımlı olacağı ve 7’şer takımlı 2 grup üzerinden oynatılabileceği dikkate alınarak Marmaris Genç.spor Tur.Tic.A.Ş. takımının da İlimiz Süper Amatör Kümeye alınması ile,

2-Birçok İlde olduğu gibi İlimizde de 1.ve 2. Amatör Kümenin birleştirilmesi halinde İlimizin coğrafi konumu da dikkate alınarak grupların daha bölgesel yapılacağı ve dolayısıyla daha yakın deplasmanlarla ve daha az masrafla ligin tamamlanabileceği diğer taraftan 2020-2021 futbol sezonu için oluşturulacak statüde 2021-2022 futbol sezonunda 2.Amatör Kümenin yeniden oluşturulması koşulu ile İlimiz 1. ve 2. Amatör Kümenin birleştirilmesi talebimizin TFF Amatör İşler Kurulunca uygun görüldüğü, TFF’den alınan 06.10.2020 tarih, 776 sayılı yazısı ile bildirilmiştir.

Buna göre,

  1. a) 2020-2021 Futbol sezonu Süper Amatör Kümemiz Marmaris Genç.spor Tur.Tic.A.Ş.’ninde Süper Amatöre alınması ile 14 takımla oynanacaktır.
  2. b) 2020-2021 Lig statüsünde belirtilerek 2021-2022 sezonunda 2.Amatör Küme yeniden oluşturulmak kaydıyla 2020-2021 sezonu için 1.Amatör Küme ile 2.Amatör Küme birleştirilmiştir”

Bu haber toplam 3191 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.