Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun: “Ülkemizin adalete ve reforma ihtiyacı var”

Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun:  “Ülkemizin adalete ve reforma ihtiyacı var”
5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Programda konuşma yapan Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, “ülkemizin adalete, adaletinde reforma ihtiyacı var” dedi.Beritan Yücel5 Nisan...

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Programda konuşma yapan Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, “ülkemizin adalete, adaletinde reforma ihtiyacı var” dedi.

Beritan Yücel

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Muğla Barosu tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programı düzenlendi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Baro Başkanı Cumhur Uzun, Adalet Komisyonu Başkanı, İdare Mahkemesi Başkanları, Vergi Mahkemesi Başkanı ve avukatlar katıldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan etkinlikte çelenk sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal Marşı okundu.

“HUKUK DEVLETİ NİTELİĞİ İLE BAĞDAŞTIRAMADIĞIMIZ SORUNLAR YAŞIYORUZ”

Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, “Ülkemizin adalete, adaletinde reforma ihtiyacı var” diyerek, şunları söyledi:

“Bize üzerinde avukatlık yapabileceğimiz bir vatan ve Cumhuriyet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, vatan için canından olan aziz şehitlerimize ve gazilerimize, hukuk mücadelesinde yaşamını yitiren üstatlarımıza bir kez daha minnet, rahmet ve saygılarımızı ifade ediyoruz. Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Salgın ile mücadelede bilinebilen yöntemler ile yaşamaya, gerekli tedbirler altında yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Sanırım bir süre daha bu tedbirli yaşamı sürdürmek zorunda kalacağız. Salgın yönünden yaşadığımız sıkıntıların yanında ülkemizde bir de ve özellikle biz hukukçuları yakından ilgilendiren, ülkemizin ‘Hukuk Devleti’  niteliği ile bağdaştıramadığımız sorunları da yaşıyoruz. Ülkemizde Anayasamıza göre Hukuk Devleti olduğumuz kararlaştırılmış olmasına rağmen,  son bir yılda dahi, hukuk devletinin ilke ve kurallarıyla bağdaşmayan eylem ve söylemlerle karşılaşır olduk. Anayasa Mahkemesi kararlarının, yasama, yürütme ve yargı organları, idari makamları, gerçek ve tüzel kişileri bağladığı Anayasamızın amir hükmü olduğu halde; Anayasa Mahkemesi kararlarına saygı duymayan, bu kararları tanımayan bir yürütme ve onu temsil eden bir Cumhurbaşkanımız oldu. Anayasa Mahkemesi kararına uymak zorunda olmadığını söyleyebilen bir Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız oldu.”

“ÜLKEMİZ İÇİN GEREKLİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPIN ARTIK”

“Ülkemiz hukuk devleti olmayı gerçekten içselleştirdiği gün, zaten biz avukatlardın da sorunları sona ermiş olacaktır” diyen Başkan Uzun, “Burada bu meydandan bir hukukçu olarak sesleniyorum. Ülkemizin adalete, adaletinde reforma ihtiyacı var. Ülkemiz için insanımız için, hukuk devleti olmak ve öyle de kalmak için yapın artık gerekli değişikliği, yapın artık duyurduğunuz reformları. 5 Nisan Avukatlar Günü özelinde mesleğimizi, sorunlarımızı konuşmamız ve bunlara çözüm önerilerini dillendirmemiz gerekirdi belki de ama ülkemiz hukuk devleti olmaktan çıkacaksa, o ülkede zaten avukat olmanın bir anlamı olmayacağı gibi, demokrasiye inanmış bir yurttaş olarak ta mutlu olmaktan bahsedilmesi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle mesleki sorunlarımızı hukuk devleti olmaktan uzaklaşmayla doğacak sorundan daha önemli ve özel görmüyoruz. Ülkemiz hukuk devleti olmayı gerçekten içselleştirdiği gün, zaten biz avukatlardın da sorunları sona ermiş olacaktır. Bundan sonrakilerini ‘Hukuk Devleti’ olmanın mutluluğu içinde kutladığımız nice 5 Nisanlar diliyor, hepimizin 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyorum. Günümüz kutlu olsun” dedi.

Bu haber toplam 270 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.