Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

MUĞLA BU GENÇLERLE NEKADAR GURUR DUYSA,  AZ

MUĞLA BU GENÇLERLE NEKADAR GURUR DUYSA,  AZ

11 Ekim Cuma Günü başlayan Yönelt Koleji tarafından yapılan YONELTMUN19 resmi oturumuna katıldım. Oraya giderken nasıl bir ortamda bulunacağımla ilgili gerçekten bir fikrim yoktu.  Açılışın yapılacağı konferans salonuna girdiğimde bir öğrenci topluluğunun arasına değil de resmi iş insanlarının bulunduğu bir konferansa gitmişim gibi hissettim ve hayran kaldım. Size YONELTMUN19 ‘un nasıl başladığı ve bu oturumun nasıl başladığına dair biraz bilgi vermek istiyorum.

Fikir Merve Karakaş ve Emirhan Dadak adlı öğrencilerden çıkmış. Merve ile konuşma şansım oldu biraz. Daha önce böyle oturumlara katılmış ve neden bizim okulda olmasın diye düşünmüş. Yaşadıkları süreci o kadar heyecanlı ve gözleri parlayarak anlatıyordu ki bir yandan da gerçekten şaşırdım. Arkadaşlarına sunduğu fikir olumlu karşılanınca yoğun süreçleri başlamış. Bu dönemde eğitmenlerinin de büyük emeği var bu söylemeden geçemeyeceğim. En başta böyle bir proje için öğrencilerin arkasında durup onlara destek olmak ve onlara güvenerek bunları yapmaları gerçekten benim için en önemli unsurlardan birisi. Çocukların özgüvenlerine destek olmaları ve doğru şekilde onları yönlendirmeleri takdire şayan. Merve mayıs ayında başlayan serüvenlerinin eğlencelinin yanı sıra cok yoğun olduğunu söyledi. Bazı zamanlar kendi aralarında tartışmalar bile yaşadıkları olmuş. Tatil ayında yoğunlaşmanın nasıl zor olmadığını sordum Merve’ye. Severek yaptıklarından zorlandıklarını hiç düşünmedim zaten. 5 günlük bir festivale gitmiş Merve bu süreçte. Gitmiş ama elinden bir dakika olsun telefonu düşmemiş sürekli organizasyonla ilgili çalışmaya devam etmiş. Bugün orada gördüğüm organizasyonda her şey profesyonel bir şekilde ve olması gerektiği gibiydi. Öğrenciler oturumun organizasyonundan, güvenliğine kadar her şeyi kendileri yapıyorlar. Genel Direktörde onlardan, güvenlikte, fotoğrafçıda ve yıllardır bu işi yapıyorlar gibi o kadar uyumlulardı ki. İnternet sitelerini bile kendileri yapmışlar aklınıza gelebilecek ne varsa öğrencilerin ellerinde doğmuş. Oturuma şehir dışından öğrenciler, okullar katılıyor. Konaklamadan, gala gecelerine kadar her şey planlanmış hazırlanmış. 16-17 yaşındaki gençlerin böyle önemli bir konu üzerinde yoğunlaşıp başarılı olmaları o kadar şahane ki. Salonun bir köşesinde durup izlerken bile tanımadığınız insanlar adına gururlanmak ne demek onu öğrendim ben.

Özel Yönelt Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ferudun hocayla da sohbet etmek şansım oldu orada. O kadar gururlu ki o haklı gurur yüzünden okunuyor.” Kendinizle de gurur duymalısınız hocam” dedim öğrencilere bu özgüveni aşılamada yardımcı olduğunuz ve onların fikirlerine saygı duyup onlarla yola Çıktığınız için. Öğrencilerinin bu denli büyük düşünmesi çokta mutlu etmiş. İşine ve öğrencilerine olan sevgisi gözlerinden okunuyordu Ferudun hocanın. Ve tanışma fırsatı bulamadığım bir çok eğitmenin emeğini de es geçemem hepsi kendisiyle ve öğrencileriyle ne kadar gururlansa az benim için.

Oturumda cinsiyet eşitliğinden, mülteci haklarına kadar her konu konuşuluyor. Kısacası dünya sorunlarını konuşup, tartışıp sorunlara çözüm arıyorlar.  Aynı zamanda MUN organizasyonu Muğla’da ilk defa yapılıyor. Kesinlikle duyulup, desteklenmesi gereken bir organizasyon. Ve Muğla bu çocuklarla ne kadar gururlansa az gelir.

Bu yazı toplam 2152 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR