Muğla’ da Tarih Yazıldı

Muğla’ da Tarih Yazıldı
Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yedi komisyonun tamamında AK Parti ve MHP’nin ortak olduğu “Cumhur İttifakı” üye çoğunluğunu ele geçirdi.Haber...

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yedi komisyonun tamamında AK Parti ve MHP’nin ortak olduğu “Cumhur İttifakı” üye çoğunluğunu ele geçirdi.

Haber Merkezi

Temmuz Ayı’nın 28’ inde hayatını kaybeden CHP Ula Meclis ve İl Meclis Üyesi Fikret Uzunhasan’ ın yerine seçim yapılması gerekliliğini, Perşembe Günkü Meclis Toplantı Gündemi’ nin 11,12,13,14,15,16 ve 17. Maddeleri’ ne taşıyan Muğla Büyükşehir Belediyesi, oylama öncesi komisyon üye sayısını,yedi kişiden dokuz kişiye çıkarma girişiminde bulundu.  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Osman Gürün, bu karara istenirse daha sonra itiraz edilebileceğini söyledi.

MBB Meclisi’nin Haziran Ayı’nda yapılan toplantısında, komisyon üye sayısının dokuz kişiye çıkarılması yönünde bir öneri veren AK Parti İl Grup Sözcüsü Hürol Önder, bu kez, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün oylamaya sunduğu dokuz kişilik üye sayısı kararına karşı çıktı.

Gerekçesi Soruldu

Haziran Ayı’ ndan beri Meclis Toplantısı Gündemi’ ne alınmayan dokuz kişilik komisyon üye sayısı önerisiyle ilgili olarak, “Üye sayısının yedi kişide devam etmeyip, dokuz kişiye çıkarılmasında başka bir gerekçe var mı? Benim o zaman verdiğim önerimde, tüm siyasi partilerin yer alması istemim vardı. Hiçbir siyasi parti dışarda kalmasın, 4+3+1+1 olsun şartı yönündeydi. Şu an öyle bir durum yok! Tüm partiler komisyonlara alınmıyor!” diyerek reddeden AK Parti Sözcüsü Hürol Önder, meclisin her iki öneriyi de oylamasını istediğini belirtti.

Daha sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyon üye sayısı dokuz kişi olarak oylamaya sunuldu ve buna karşı çıkanların sayısı 34 olurken, kabul eden kişi sayısı 33’te kaldı.  İyi Parti Grubu, oluşturulacak dokuz kişilik komisyonda kendilerine yer verilmediği için oylamada karşı oy kullandı. Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, toplam meclis üye sayısı 68 kişiye indiği için Meclis üye sayıları 34’e 34 şeklinde bir eşitlik durumu oluştururken. CHP Fethiye Üyesi Mürüvet Başıhoş’ un Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’na katılmamasıyla CHP Grubu’nun üye sayısı da 33’e indirgenmiş oldu. Böylece Büyükşehir Belediye Meclisi’nden, toplam yedi komisyonun, yine eski haliyle yedişer kişilik üyelerle temsil edilmesi kararı çıktı.

İki Madde, İki kez Oylandı

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi, 13 Ağustos Perşembe Günü Meclis Toplantı Gündem Konuları, iki oturum halinde ve toplam 20 madde ile görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporları,  altı alt başlık altında oy birliği ile kabul edilirken, 10. Gündem Maddesi’ne kadar oy birliği kararları bozulmadı. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 12. Maddeden 17. Maddeye kadar toplam yedi komisyon için üye sayısının, yedi kişiden dokuz kişiye çıkarılması kararını açıklayınca o ana kadar sağlanan oy birliği kararları, oy çokluğuna dönüştü. Başkan Gürün, gündem maddelerinden 18. ve 19. Maddeleri’ ni ise iki kez meclis oylamasına sundu ve ikisinde de yine oy birliği sağlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Oturumda sadece 20. Gündem maddesini oylayıp, karara bağladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’ nda, dokuz kişilik komisyon oluşturulması oylamasına grup olarak karşı çıkıp, red oyu veren Muğla İyi Parti Meclis Grubu kararına ilişkin İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, “Meclis komisyonlarının dokuz kişiye çıkarılması ile İyi Parti’ nin de komisyonlara alınmasını önerdik. Bazı ilçe belediyelerinin komisyonlarında uygulanırken Büyükşehir Belediyesi, bu isteğimizi geri çevirdi. Biz de kendi mücadelemizi verme adına komisyonların yedi kişide kalması yönünde oy kullandık. Bu nedenle ne Ak Parti’yi, ne de MHP’ yi destekleme durumumuz söz konusu değil. Sadece İyi Parti olarak kendi mücadelemizi verdik. Kullandığımız oy nedeniyle kesinlikle kimse kendinden tarafa bir pay çıkarmasın!” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Bu haber toplam 1124 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.