Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan: “Muğla kontrollü gidiyor”

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan:  “Muğla kontrollü gidiyor”
Son günlerde artan vaka sayıları insanları endişeye sürükledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde vaka sayılarında artış olan illeri...

Son günlerde artan vaka sayıları insanları endişeye sürükledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde vaka sayılarında artış olan illeri açıkladı ve Muğla’da açıklanan iller arasında yer aldı. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, hastanenin ve personellerin yeterince tedarikli ve donanımlı olduğunu dile getirirken, “Muğla kontrollü gidiyor” dedi.

Sinem Korkmaz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde vaka sayılarının artan illeri açıkladı ve Muğla’da açıklanan iller arasında yer aldı. Bakan Koca’nın yaptığı açıklamaların ardından, insanlarda endişe oluşurken, Muğla’da salgın döneminin kontrollü yönetildiği belirtildi. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Covid-19 salgını sebebiyle 130’a yakın hastanın yatarak tedavi edildiği ve günlük yaklaşık olarak bin ile bin 300 test yapıldığı öğrenildi. Hastane olarak ilçelere de hitap ettiklerini söyleyen Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, Covid hastalarının yanı sıra vatandaşların normal tedavilerine de devam ettiklerini belirtti. Hastane olarak donanımlı olduklarını dile getiren Başhekim Togan, “Muğla kontrollü gidiyor” dedi.

Vatandaşların olabildiğince kurallara uyarak sosyal hayatlarına devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Başhekim Togan, “Salgın döneminde Muğla kontrollü gidiyor. Hastane olarak ilçelerimize de hitap ediyoruz. Hastanemizde şuan Covid hastalarına tedavi uygularken aynı zamanda da vatandaşlarımızın normal tedavilerine devam ediyoruz. Hastanemiz olası kötü senaryolar için donanımlı. Sisteme hitap edebilecek şekilde işleyişimiz devam ediyor” dedi.

Öte yandan Muğla genelinde 12 pandemi hastanesi bulunuyor.

Hastaneler şu şekilde:

BODRUM: bodrum Devlet Hastanesi, Bodrum Acıbadem Hastanesi

MİLAS: Milas Devlet Hastanesi, Milas İzan Hastanesi

MENTEŞE/KÖYCEĞİZ/YATAĞAN/KAVAKLIDERE/ULA BÖLGESİ:  Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel Yücelen Hastanesi

ORTACA/DALAMAN: Ortaca Devlet Hastanesi ,

FETHİYE/SEYDİKEMER: Fethiye Devlet Hastanesi, Fethiye Esnaf Hastanesi

MARMARİS/DATÇA:Marmaris Devlet Hastanesi, Özel Marmaris Yücelen Hastanesi, Özel Ahu Hastanesi

Bu haber toplam 3770 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.