Muğla En Fazla İhracatı Güney Kore’ye, En Fazla İthalatı Norveç’ten Yaptı

Muğla En Fazla İhracatı Güney Kore’ye, En Fazla İthalatı Norveç’ten Yaptı
FERDİ YAVUZ- Dış Ticaret İstatistikleri, Mart 2019 Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı, Mart ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı. Muğla’dan, 2019 yılı Mart ayında en fazla ihracat yapılan ülke Güney Kore oldu. ...

FERDİ YAVUZ- Dış Ticaret İstatistikleri, Mart 2019 Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı, Mart ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı. Muğla’dan, 2019 yılı Mart ayında en fazla ihracat yapılan ülke Güney Kore oldu.  Muğla’ya, 2019 yılı Mart ayında en fazla ithalat yapan ülke Norveç oldu.

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Muğla ilinde; İhracat %48,4 arttı, ithalat %53,5 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2019 yılı Mart ayında, 2018 yılının aynı ayına göre %48,4 artarak 62 milyon 506 bin dolar, ithalat ise %53,5 azalarak 6 milyon 508 bin dolar olarak gerçekleşti. Mart ayında Muğla bu değerlerle Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 22. il olurken ithalatta ise 43. sırada yer aldı. En fazla ihracat yapılan ülke Güney Kore oldu. Muğla’dan, 2019 yılı Mart ayında en fazla ihracat yapılan ülke Güney Kore oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat 8 milyon 891 bin dolar olarak gerçekleşti. Güney Kore’yi sırasıyla 5 milyon 677 bin dolar ile Yunanistan ve 4 milyon 495 bin dolar ile Almanya izledi. En fazla ithalat yapılan ülke Norveç oldu. Muğla’ya, 2019 yılı Mart ayında en fazla ithalat yapan ülke Norveç oldu. Bu ülkeden yapılan ithalat 1 milyon 877 bin dolar olarak gerçekleşti. Norveç’i sırasıyla 1 milyon 640 bin dolar ile Umman ve 482 bin dolar ile Fransa izledi. En fazla ihracatı yapılan fasıl “Balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar” oldu TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ tarafından verilen bilgiye göre Mart ayında Muğla’da fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi, “Balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar” (41 milyon 527 bin dolar) oldu. Bu fasılı sırasıyla “Taş, alçı, çimento, amyant, mika veya benzeri maddelerden eşya” (6 milyon 677 bin dolar) ve “Tuz, kükürt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento” (2 milyon 608 bin dolar) fasılları izledi. En fazla ithalatı yapılan fasıl “Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar, yemeklik katı yağlar, hayvansal ve bitkisel mumlar” oldu Mart ayında, Muğla’da ithalatı en yüksek fasıl, ‘‘Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar, yemeklik katı yağlar, hayvansal ve bitkisel mumlar” (2 milyon 242 bin dolar) oldu. Bu fasılı; “Gıda sanayinin kalıntı ve döküntüleri, hayvanlar için hazırlanmış kaba yemler” (1 milyon 676 bin dolar) ve “Diğer hayvansal menşeli ürünler (kıl, kemik, boynuz, fildişi, mercan, bağırsak, vb.)” (341 bin dolar) fasılları izledi.

Bu haber toplam 421 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.