Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Akbulut: "Muğla basınına besleme diyenler aynaya baksın"

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Akbulut:  "Muğla basınına besleme diyenler aynaya baksın"
Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, yerel basına yönelik "besleme medya" söylemlerinde bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi İletişim Danışmanı Tuncay...

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, yerel basına yönelik "besleme medya" söylemlerinde bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi İletişim Danışmanı Tuncay Mollaveisoğlu'na tepki gösterdi. Akbulut, "Muğla basınına besleme diyenler aynaya baksın" dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla Büyükşehir Belediyesi İletişim Danışmanı Tuncay Mollaveisoğlu'nun Muğla yerel basınına yönelik "besleme medya" söylemlerine Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut tepki gösterdi. Yaptığı açıklamalardan ötürü Mollaveisoğlu'nu kınadığını dile getiren Başkan Akbulut, "Sayın Mollaveisoğlu’na, aynaya bakıp, “besleme medya” sözünün kimlere yakışacağını bir kere daha düşünmesini öneriyoruz" dedi.

Çıkan haberleri üzelerek takip ettiğini söyleyen Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, "Cumhuriyet Gazetesi Ege Temsilcisi, Tele 1 kanalı program sunucusu ve aynı zamanda Muğla Büyükşehir Belediyesi İletişim Danışmanı Tuncay Mollaveisoğlu’nun, kendisiyle ilgili Muğla Valiliği’nin soruşturma başlattığına yönelik çıkan haberler üzerine bir internet haber portalına yaptığı, 'Muğla yereldeki besleme medyanın yıllar önce yazdığı danışmanlık meselesini…' şeklinde süren, yakışıksız ifadelerini üzülerek takip ettik. Sayın Mollaveisoğlu’nun ‘Muğla yerelde besleme basın’ şeklinde tabir ettiği meslektaşlarımız, o dönem kendisine Muğla Büyükşehir Belediyesinde yürüttüğü danışmanlık görevinin yanında, bir gazetede yazdığı köşe yazısı üzerine haber yapan ve buna bağlı olarak sorular soran arkadaşlarımızdı. Bu haberlerdeki soruları yanıtlamak yerine, haberi yapan meslektaşlarımıza ‘besleme medya’ şeklinde yakışıksız ithamda bulunan Mollaveisoğlu’nun, hem bir büyükşehir belediyesinin danışmanlığını yaparak maaş alıp, aynı büyükşehir belediyesi ile ilgili yapılan seçim aşamasında objektif olması gereken bir mesleği icra ederken, taraflı ve adrese teslim yazılar yazması aslında ‘besleme basın’ örneğinin ta kendisi değil midir?" dedi.

"MUĞLA BASININDAN ÖZÜR DİLESİN"

Başkan Akbulut, "Bir koltuğunda büyükşehir belediyesi iletişim danışmanlığı, diğer koltuğunda gazete temsilciliği ve televizyon sunuculuğu görevleri bulunan Sayın Mollaveisoğlu’na, aynaya bakıp, 'besleme medya' sözünün kimlere yakışacağını bir kere daha düşünmesini öneriyoruz. Kendisini bu talihsiz açıklamasından dolayı kınıyor, Muğla Basınından özür dilemesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 313 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.