Muğla Gazetesi’nden Lösemi Farkındalığı

Muğla Gazetesi’nden Lösemi Farkındalığı
SİNEM KORKMAZ-Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Muğla Gazetesi Farkındalığa ortak oldu.  Her yıl 2-8 kasım Lösemili Çocuklar Farkındalık günü...

SİNEM KORKMAZ-Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Muğla Gazetesi Farkındalığa ortak oldu.  Her yıl 2-8 kasım Lösemili Çocuklar Farkındalık günü olarak geçmektedir. Muğla Gazetesi bu farkındalığa ortak olarak, farkındalık yaratma amacıyla vatandaşlara maske dağıttı.

Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Muğla Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Elvan Göçer ve Muğla Gazetesi Muhabiri Neval Çolak  “Lösemi Bulaşıcı Değildir, Löseminin Farkındayız” sloganıyla Muğla Perşembe pazarında vatandaşlara maske dağıttı.

Maske dağıtırken vatandaşlara bilgilendirmede bulunan Elvan Göçer “Amacımız Lösemili çocukların hastalığının bulaşıcı zannedilmesinin önüne geçmek. Zira o maskenin amacı çocukların, dışarıdaki mikroplardan korunmasıdır. Lösemi bulaşıcı değildir. Biz Muğla Gazetesi olarak bunun farkındayız, sizinde farkında olmanızı istiyoruz” dedi.

Farkındalığın, farkındayız diyen Nevin Gündüz adlı vatandaş “ Babamı 4 yıl önce kanserden kaybettim. Tedaviye hastaneye sürekli ben götürüyordum.  Babamı hastane içinde testlere götürürken diğer hastalar sürekli ağzını kapatır veya oradan uzaklaşırdı. O dönemde bu tepkileri veren insanlara da söylüyordum. Lösemi hastasından size hastalık geçmez, asıl sizden ona mikrop geçer diye. İnsanlar bu konuda bilinçlenmeli. Lösemi bulaşıcı bir hastalık değildir.”dedi.

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.