Muğla Güreşte Rakipsiz

Muğla Güreşte Rakipsiz
SİNEM KARAKAYA- Mersin’de düzenlenen Türkiye İmam Hatip Liseler arası Güreş Şampiyonası Müsabakalarına Muğla’nın öğrencileri damgasını vurdu....

SİNEM KARAKAYA- Mersin’de düzenlenen Türkiye İmam Hatip Liseler arası Güreş Şampiyonası Müsabakalarına Muğla’nın öğrencileri damgasını vurdu. 20 öğrencinin şampiyon olduğu müsabakalarda 5 öğrenci ikinci, 4 öğrenci ise üçüncü olarak kürsüye çıktı.

Öğrencilerin başarısı sonucunda Muğla İli takım halinde birinci seçilerek Türkiye finallerine katılma hakkını elde etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokole bağlı olarak Türkiye Güreş Federasyonu ve Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası güreş grup müsabakaları sona erdi. Ankara, İstanbul, Mersin ve Bingöl’de 1500 civarında sporcunun ter döktüğü müsabakalar nefesleri kesti. B genç Grekoromen ve Serbest güreş karşılaşmaları yapılırken A Genç Grekoromen ve Serbest maçları yapıldı.

Mersin’de düzenlenen Türkiye İmam Hatip Liseleri arası güreş müsabakaları bölge finallerinde, öğrenciler Muğla’yı başarıyla temsil ettiler. B genç grekoromen ve serbest güreş karşılaşmaları ve A genç grekoromen ve serbest maçlarında 20 öğrenci birinci, 5 öğrenci ikinci, 4 öğrenci ise üçüncü oldu.

Yeni proje kapsamında imam hatip öğrencilerimizi güreşle buluşturduk diyen Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; “Bakanlığımız Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Güreş Federasyonu işbirliğinde yeni bir proje çalışması gerçekleştirdik ve imam hatip öğrencilerimizi güreşle buluşturduk. Bu proje ile minderle tanışan öğrencilerimizin arasından ilerde Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlarının çıkacağına inanıyorum. Mersin’de İki gün süren müsabakalarında sporcularımızın gösterdiği üstün başarı bizleri son derece memnun etti. Başta öğrencilerim ve öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye İmam Hatip Liseler arası Güreş Şampiyonası Finalleri Nisan ayında yapılacak.

Bu haber toplam 500 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.