Muğla Güvercinleri satılıyor

Muğla Güvercinleri satılıyor
Muğla Güvercin Sevenler Birliği, kuş hastalıkları, kümes ile güvercin ekipmanlarını tanıtmak ve anlatmak için güvercin yarışması düzenledi. 30 Muğla...

Muğla Güvercin Sevenler Birliği, kuş hastalıkları, kümes ile güvercin ekipmanlarını tanıtmak ve anlatmak için güvercin yarışması düzenledi. 30 Muğla Güvercini ile 200 güvercin çeşidi 10 lira’dan başlayan fiyatlar ile açık arttırmayla satıldı. Açık arttırmanın en pahalı güvercini hünkari güvercini oldu.

Muğla Valiliği ve Muğla Belediyesi’nin desteklediği ve Muğla Güvercin Sevenler Birliğinin ev sahipliğinde Muğla Güvercinleri ve çeşitli 200 güvercin açık arttırma ile satıldı. Müslihittin mahallesi karacan huzur kıraathanesinde gerçekleşen güvercin satışlarına yoğun ilgi olurken 30 tane Muğla Güvercini olmak üzere toplam 200 güvercin satışa sunuldu.

Muğla ve çevre illerden çok sayıda vatandaş, güvercinini satmak veya yeni güvercin almak için açık arttırmaya katıldı. Etkinlikte Selanik, Posta, Hünkari ve çok sayıda süs güvercinleri satışa sunuldu.

Gecenin en pahalı güvercini bin 500 lira ile Hünkari güvercini oldu. Ancak fiyatı yüksek olduğu için güvercini alan olmaz iken açık arttırmada en yüksek fiyat 500 lirayla başka bir Hünkari güvercini satıldı.

Muğla ve Çevre illerden yoğun bir katılımın olduğunu söyleyen Muğla Güvercin Sevenler Birliği Kurucusu Sefa Çolakoğlu, böyle bir etkinliği Cumartesi günleri sürekli olarak yapacaklarının altını çizdi. Amaçlarının güvercin yetiştiricilerini bilinçlendirmek olduğunu söyleyen Çolakoğlu, “Düzenlediğimiz etkinliğimizde kuş hastalıkları hakkında, kümes çeşitleri ve güvercin ekipmanları hakkında katılımcıları bilgilendiriyoruz. Güvercin yetiştiricilerinin daha çok bilinçlendirilmesi için yaptığımız bu etkinlikte, kendi güvercinini getiren katılımcılar güvercinini satabiliyor, aynı zamanda da güvercin alabiliyor” dedi.

Bu etkinliği her hafta sonu gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Sefa Çolakoğlu, “Açık arttırma usulü ile başlattığımız güvercin satışlarımıza yapılan ilgiden çok memnun kaldık. Etkinliğimize Muğla dışından Aydın, Denizli, İzmir olmak üzere 200’ü aşkın güvercin katıldı. Bu etkinliğimizi Cumartesi günleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Güvercin seven herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 865 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.