Muğla hastanesini geri istiyor

Muğla hastanesini geri istiyor
Muğla Ortak Akıl Birliği (MAB) son toplantısında 2. Basamak Sağlık Hizmeti veren  “Devlet Hastanesi”nin yeniden ve yerinde açılması için kampanya...

Muğla Ortak Akıl Birliği (MAB) son toplantısında 2. Basamak Sağlık Hizmeti veren  “Devlet Hastanesi”nin yeniden ve yerinde açılması için kampanya başlatma kararı aldı. MAB Dönem Başkanı Hafize Nizamoğlu Acar,  “Tıp Fakültesi’ne sahip olabilmemiz için Devlet Hastanesi’nin Tıp Fakültesi’ne verilmesi gerekiyordu. Şimdi Fakülte kendi hastanesine sahip olduğuna göre Devlet Hastanesi yeniden açılmalıdır” dedi.

Muğla Ortak Akıl Birliği (MAB) Dönem Başkanı Hafize Nizamoğlu Acar, hepimizin gurur duyduğu Muğla Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde açılışının yapılmasının söz konusu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bilindiği gibi Muğla’nın Tıp Fakültesi’ne sahip olabilmesi için fakültenin hastanesinin olması gerekiyordu. Bunun için ‘Afiliasyon’ uygulandı. Yanı üniversitemiz rektörlüğü ile Muğla Valiliği arasında bir protokol yapılarak Devlet Hastanesi üniversite hastanesi haline getirildi. Bir başka deyişle 2. basamak sağlık hizmeti veren Devlet Hastanesi 3. basamak sağlık hizmeti veren Araştırma Hastanesi haline geldi. Bu arada Sağlık Bakanlığı Tıp Fakültesi için tam donanımlı bir 3. basamak sağlık hizmeti vermeye devam edecek hastane inşaatı Üniversite Yerleşkesinin karşısında tamamlandı.”

Tıp Fakültesi için yapılan hastanenin tamamlandığının ve taşınma işlemlerinin de başladığını belirten Hafize Nizamoğlu Acar, “Buraya kadar her şey tamam. Şimdi taşınmadan sonra boşalacak hastane alanı ne olacak?” diye sorarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz Muğlalıların orada Devlet Hastanesi’nin geçmişte olduğu gibi hizmet vermeye devam etmesi beklentisi içinde olduğunun farkındayız. Muğla Ortak Akıl Birliği olarak bu beklentiyi dillendiriyoruz. Bu anlamda bizden ve Muğlalılardan farklı düşünmediklerine inandığımız meslek odalarımızı ziyaret edeceğiz. Belli bir noktaya ulaştıktan sonra Muğlalının haklı talebini milletvekillerimizle el ele vererek Sağlık Bakanlığımız ile paylaşacağız. Hastanemizi geri isteyeceğiz. Tıp Fakültesi için ödünç verdiğimiz hastanemizi aynı yerde geri istiyoruz.”

Bu haber toplam 1956 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.