Muğla İHH 255 bin liralık yardım topladı

Muğla İHH 255 bin liralık yardım topladı
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muğla Şube Başkanı İsmail Çiftlikli, Ramazan ayı ve öncesini değerlendirdi. Çiftlikli, Muğla...

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muğla Şube Başkanı İsmail Çiftlikli, Ramazan ayı ve öncesini değerlendirdi. Çiftlikli, Muğla şubesi olarak, genel merkez tarafından başlatılan “Vakit Dayanışma Vakti” kampanyası adı altında yaklaşık 255 bin liralık yardım dağıtıldığını söyledi.

Neval Çolak

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muğla Şube Başkanı İsmail Çiftlikli, Muğla şubesi olarak “Vakit dayanışma vakti” kampanyası adı altındaki Ramazan ayı ve öncesinde yapılan çalışmaları değerlendirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Muğla Şube Başkanı İsmail Çiftlikli, Muğla İHH olarak, “Vakit dayanışma vakti” kampanya kapsamında Ramazan ayı ve öncesinde kriz bölgeleri Suriye ve Filistin'e yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Çiftlikli bilgilendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Coronavirüs salgını nedeniyle, dünyada ve ülkemizde sıkıntılı günler yaşanmaya başlandı. Bu güne kadar ülkemizdeki hayırsever bağışçılarımızın bizlere yaptığı bağışlarla, dünya genelinde 135 ülkede faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Genel merkezimiz, kriz günlerinde vefa borcumuz olan ülke insanımıza yardım etme kararı aldı. Yurt dışındaki faaliyetler durdurularak sadece insani krizlerin çok yoğun yaşandığı Suriye, Filistin, Myanmar gibi 10 ülkenin bulunduğu bölgelere yardımları ulaştırma kararı verildi.  Genel merkezimiz bu kapsamda ülke genelinde gündelikçi, işten çıkarılan, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere ilk etapta 10 milyon TL. nakdi yardım, 100 bin adet kumanya paketi ile “Vakit dayanışma vakti” kampanyası başlattı.  Muğla İHH olarak bizlerde bu kampanya kapsamında Ramazan ayı öncesinde ve Ramazan ayı içerisinde Muğla ve ilçelerinde, kriz bölgeleri Suriye ve Filistin'e yardımlarımızı ulaştırdık. Bu kapsamda yaptığımız yardımlar Muğla ve ilçelerinde 570 adet kumanya dağıttık.  78 Muğlalı yetimlerimize bayramlık verdik. Muğlalı ihtiyaç sahibi 70 aileye nakdi para yardımında bulunduk. Filistinli 246 aileye 120 lira gıda çeki ve Suriye’ye 800 adet un yardımında bulunduk. İHH İnsani Yardım Vakfı Muğla Şubesi olarak, yaklaşık toplam 255 bin lira yardım dağıttık.”

Bu haber toplam 794 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.