Muğla, İngiliz dergisinde

Muğla, İngiliz dergisinde
Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, İngiltere’nin önemli dergilerinden ‘The Sunday Times’ dergisine konu oldu. Chief Travel Editörü...

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, İngiltere’nin önemli dergilerinden ‘The Sunday Times’ dergisine konu oldu. Chief Travel Editörü olan Chris Haslam Türkiye’yi ve Muğla’yı kaleme alırken, Türkiye’nin güvenli tatil yapılabilecek bir ülke olduğunu ifade etti.

HAber Merkezi

Son zamanlarda yurtdışı basınında sıklıkla adı geçen Muğla, bu kez İngiltere’nin önemli dergilerinden ‘The Sunday Times'a konu oldu. Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl’ün yaptığı çalışmalar sonucunda Muğla, Alman basınının ardından bu kez de İngiliz basınında yer aldı. İngiltere’nin önemli dergilerinden ‘The Sunday Times'ın Chief Travel Editörü olan Chris Haslam, Türkiye’yi ve Muğla’yı kaleme aldı.

Bakanlık misafiri olarak Türkiye’de bulunan, İngiltere’nin önemli dergilerinden The Sunday Times'ın Chief Travel Editorü olan Chris Haslam'ı ağırlayan Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, ülkenin ve Muğla’mızın güzelliklerini ve pandemi sürecinde alınan tedbirleri anlatırken, Türk konuk severliğini de gösterdi.

Birçok oteli kendi seçerek ziyaret eden Chris Haslam, tüm alınan tedbirleri bizzat yerinde görerek, ülkenin diğer ülkelere örnek olacağını da belirti. Chris Haslam, misafiri olduğu ve kendisine zaman zaman eşlik eden Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl’e teşekkür etti.

Muğla’yı bizzat kendisi görüp incelemelerde bulunarak kaleme alan The Sunday Times'ın Chief Travel Editörü olan Chris Haslam, Türkiye’nin ve Muğla’nın hem güzelliklerinden hem de ne kadar güvenli bir ülke olduğundan bahsederken pandemi sürecinde aldığı tedbirleri anlattı.

“TÜRKİYE KENDİNİ İLK TOPARLAYAN OLDU”

Haslam, “Covid-19'un seyahat sektörünü ayaklar altına almasının ardından, Türkiye kendini ilk toparlayan oldu. Nisan ayının başında İspanyollar kavga ederken Türkiye Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm kurullarına, otel ve restoran derneklerine talimatlar gönderdi. Bu talimatların misyonu, bağımsız denetime dayanacak ve ülkenin turizm endüstrisini kurtarmak için güvence ve koruma sağlayacak bir güvenli turizm sertifikasyon planının oluşturulmasında işbirliği yapmaktı” dedi.

"BURADA BRİTANYA'DAKİNDEN ÇOK DAHA GÜVENDEYİZ"

Chris Haslam turistlerle yaptığı röportajlarda ise şunları kaydetti: “Londra'dan Jacky ve Lee Howard, Bitez'deki Hotel Ambrosia'da geçirdikleri on günlük konaklamanın sonuna geliyor. Lee, ‘Türkiye riskleri azaltmak için ne yapılması gerektiğini anlıyorlar ve yaptırım araçlarına ve herkesi güvende tutmak için bunları kullanma istekliliğine sahipler.’ Jacky için durum daha da basit. ‘Burada İngiltere'de olduğumdan daha güvende hissediyorum’ diyor.”

Bu haber toplam 493 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.