Muğla Kadın Kolektifi: “Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmiyoruz”

Muğla Kadın Kolektifi: “Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmiyoruz”
Menteşe’de kadın örgütleri Sınırsızlık Meydanı’nda buluşarak bir kez daha İstanbul Sözleşmesinin fesih kararını protesto etti. Yapılan basın açıklamasında kadın örgütleri, “Tarafız diye imza atanlar, sözleşmeden...

Menteşe’de kadın örgütleri Sınırsızlık Meydanı’nda buluşarak bir kez daha İstanbul Sözleşmesinin fesih kararını protesto etti. Yapılan basın açıklamasında kadın örgütleri, “Tarafız diye imza atanlar, sözleşmeden çekiliyoruz diyorlar. Kadınlar, kazanılmış haklarından vazgeçmez” dedi. 

Beritan Yücel

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmıştı. Muğla’nın 13 ilçesinden gelen kadın örgütleri Sınırsızlık Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasını protesto ederek, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Muğla Kadın Kolektifi adına basın açıklamasını okuyan Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği üyesi Işıl Burcu Kutlu, itaat etmeyeceklerini ve İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmediklerini vurguladı. Işıl Burcu Kutlu, “Bugün, itirazımızı ve mücadelemizi bir kere daha dile getirmek için Sınırsızlık Meydanındayız. Biz kadınlar, yüzyıllardır kurmaya çalıştığınız erkek egemen düzeninize başkaldırdık, başkaldırmaya devam ediyoruz. Diyorlar ki, İstanbul Sözleşmesinden çekildik. Ana soylu dönemden bu yana, erkeklerin yazdığı tarihi tersyüz eden kadınlar, 2021 yılının 5 Haziranında Muğla'dan sesini yükseltiyor. Çünkü mücadele ile kazandığımız bir varoluştur bu” dedi.

“TARAFIZ DİYE İMZA ATANLAR, SÖZLEŞMEDEN ÇEKİLİYORUZ DİYORLAR”

Kazanılmış haklarından vazgeçmediklerini dile getiren Işıl Burcu Kutlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“İstanbul Sözleşmesi, 2011 yılında, TBMM' deki tüm partilerin milletvekilleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Ne dediler, şiddet kime uygulanırsa uygulasın, devlet yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti, şiddeti sonlandırmak için, ortadan kaldırmak için, ‘taraftır’ dediler. Yıl 2021;  ‘tarafız’ diye imza atanlar, sözleşmeden çekiliyoruz diyorlar. Kadınlar takiyye yapmaz. Kadınlar, kazanılmış haklarından vazgeçmez. Bugün, şiddet uygulayanlara direnmek, sözleşmeden çekildiğini varsayan iktidara direnmekle aynı anlama gelir! 'Münferit' şiddet yoktur, tıpkı 'münferit siyaset' olmadığı gibi. Bizi, şiddet uygulayanlarla karşı karşıya bırakmak istiyorlar. Oysa devletler,  şiddeti önlemekle yükümlüdürler. Sorumluluktan kaçamazlar, sorumluluklarını devredemezler. Bunu beceremiyorlarsa, biz kadınlar geliriz ve devralırız. Devralacağız! Bugün burada, Muğla Kadın Kolektifi olarak, her dilden, her renkten kadınız. Bizim korkacak bir şeyimiz yok! İtiraz etmeye devam ediyoruz ve en iyi bildiğimiz şeyi yapıyoruz: İtaat etmiyoruz! İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz.”

Bu haber toplam 375 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.