Muğla Kadın Platformundan Cinsel İstismara Tepki  

Muğla Kadın Platformundan Cinsel İstismara Tepki  
Muğla Kadın Platformu üyeleri son zamanlarda artan cinsel istismar vakalarına tepki göstermek için basın açıklamasında bulundu.Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya gelen Muğla Kadın Platformu cinsel saldırı olaylarını protesto...

Muğla Kadın Platformu üyeleri son zamanlarda artan cinsel istismar vakalarına tepki göstermek için basın açıklamasında bulundu.

Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya gelen Muğla Kadın Platformu cinsel saldırı olaylarını protesto etti. Kadın Platformu adına açıklamayı yapan Sultan Turgun; “ 5 yaşında bir kız çocuğu 23 Nisan’da Küçükçekmece’de mahallesinde cinsel saldırıya uğradı, yoğun bakımdan yeni çıktı. “Her bir sokağı, caddesi kameralarla çevrili bu semtte 5 yaşında bir çocuğa tecavüz eden bu mahluklar hala tespit edilemedi. Her ay en az 650 çocuğun cinsel istismara uğradığı, cinsel suçların %46’sının çocuklara karşı işlendiği bir ülkede yaşıyoruz. Cezai yaptırımların caydırıcılıktan uzak olduğu erkek adalet sistemi failleri, canileri, sapıkları topluma aramıza salmaya devam edecek mi?  Kaç çocuk, kaç kadın, kaç insan daha cinsel şiddet ve istismarın mağduru olacak?  Daha ne kadar yaşanan şiddete tecavüze, tacize sessiz kalacağız? Canımız ne zaman yanacak, kanımızı ne donduracak, 5 yaşındaki bir çocuğun yaşamı boyunca silemeyeceği vahşeti de unutacak mıyız? Sessiz mi kalacağız? 5 yaşındaki bir kız çocuğunun yaşadığı vahşeti protesto eden halka  “İşte bunların bütün derdi devlet aleyhine yürüyüş yapmaktır” diyerek halka saldıranlar zihniyeti kınıyoruz.Toplumu bu hale getirenler; toplumsal eşitlik komisyonlarını hep birlikte reddeden, 12 yaşındaki kız çocuğunu kuran kursunda istismar eden failleri, delillere rağmen tutuksuz yargılayan, Ensar Vakfı yurdunda tacize tecavüze göz yuman, Cinsel istismar sırasında Engelli kız çocuğu çığlık atamadığı için, rızası olduğu savunacak kadar aşağılık düşünceye sahip olan ortak zihniyettir.  12 yaşındaki çocukların “rıza”sını konuşan, kadınların mücadelesi ile geri çekilen istismarcının evlilik yoluyla affını savunalardır. Toplumdaki şiddet dilini besleyenler, bugün içinde yaşadığımız korkunç gerçeği yaratanlardır.5 yaşında bir kız çocuğu. Kelime var mı ki söylenecek. İğrençsiniz, korkunçsunuz, vahşiniz, zifiri bir karanlığa saplı kötülüksünüz. İstismara göz yuman, aklayan, istismarcıları ve saldırganları serbest bırakanlara karşı buradayız. Tüm çocukların sesiyiz, bu korkunç olayın sonuna kadar takipçisiyiz.” Dedi.

Sinem Karakaya

Bu haber toplam 391 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.