Muğla Kent Konseyleri toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı

Muğla Kent Konseyleri toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı
Muğla Kent Konseyleri toplantısının ikincisi 1 Şubat 2020 tarihinde Marmaris Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu toplantı ile dönem sözcülüğü...

Muğla Kent Konseyleri toplantısının ikincisi 1 Şubat 2020 tarihinde Marmaris Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu toplantı ile dönem sözcülüğü Menteşe Kent Konseyi’nden Marmaris Kent Konseyine geçti.

Muğla kent konseyleri toplantısı yapıldı. Marmaris Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Bodrum, Datça, Menteşe, Milas ve Marmaris Kent Konseylerinden başkan, genel sekreter, yürütme kurulları ve meclis başkanları katıldı. Toplantıya katılamayan Fethiye ve Dalaman Kent Konseyleri ile de sonuç bildirgesi paylaşıldı.

Muğla kent konseyleri toplantısının ikincisi düzenlendi. Toplantının sabah oturumunda, ilk toplantıda alınan kararların hayata geçirilip geçirilmediği ve aradan geçen iki ay içinde deneyimlerin paylaşılması amacıyla katılımcı kent konseylerinin ne tür faaliyetler yaptığı paylaşıldı. Öğleden sonraki oturumda ise değerlendirilmesi için Muğla geneline dair ana sorunların neler olduğu ve tüm kent konseylerinin birlikte nasıl çalışacağına dair yöntemlerin konuşulması konusunda anlaşarak kararlar alındı.

Muğla kent konseyleri toplantısının sonuç bildirgesinde alınan kararlar şu şekilde:

“Birlikte yapılması karar verilen eylem ve etkinliklerin organizasyonunun ve takibinin sağlıklı yapılabilmesi için katılımcı konseylerin başkanlarından oluşan bir “Koordinasyon Kurulu” oluşturulmasına karar verildi. Birlikteliğimizin isminin MKK (Muğla Kent Konseyleri) olmasına karar verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının MUÇEV ile imzaladığı kıyı alanı kira sözleşmeleri Haziran 2020’de sona ereceğinden, 29 Şubat 2020 Cumartesi saat 14.00’de Akyaka’da, kıyılarımızın tekrar MUÇEV’e verilmesine engel olmak adına Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ve halkı bir araya getirecek “Kıyılar Halka Geri Verilsin” temalı bir eylem tertiplenmesine ve kıyıların belediyelere verilmesi için kamuoyu oluşturulmasına karar verilmiştir. Bununla birlikte “Muğla Kent Konseyleri” ni oluşturan her ilçede ilgili kent konseyi tarafından tespit edilen bir sorunun halkın ve toplumun faydasına çözüme ulaştırılmasını sağlamak ve dayanışma bilincini topluma yaymak amacıyla ilgili kent konseyinin belirleyeceği tarihlerde eylem veya basın açıklaması gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz ulaşım hakkının, büyükşehir ve esnaf üstünde oluşturduğu dillendirilen ekonomik baskısının, bırakın kazanılmış olan bu hakkın ellerinden alınması şeklinde bir girişimi, bunun telaffuz dahi edilmesi tüm kent konseylerinin kesinlikle kabul etmediği ve net olarak karşı çıktıkları bir durum olduğu vurgusu yapılmıştır. Eğer bu bir sorunsa, bu sorunun bakanlık ve belediye tarafından bulunacak bir uygulama ile giderilmesi, hatta 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın kullandığı bu hakkın ilk olarak bebekli anneler gibi örneklerle artırılmasının da ilgililer tarafından planlanması şeklinde bir kararlaşma tüm kent konseyleri yürütmeleri tarafından benimsenmiştir.  Son olarak bir sonraki toplantının Nisan ayı başında Datça Kent Konseyinin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine karar verilerek toplantı sonlandırılmıştır.”

Bu haber toplam 447 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.